Pokemon GO creste activitatile fizice ale utilizatorilor

Pokemon GO, cel mai popular joc al anului 2016, este in centrul unui nou studiu extrem de interesant, cercetatorii descoperind ca el stimuleaza activitatea fizica. Vorbim desigur despre cercetatorii britanici, acestia analizand activitatea uzuala a tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani in timp ce acestia jucau Pokemon GO pe smartphone.

Conform cercetatorilor, tinerii au devenit mult mai activi din punct de vedere fizic atat timp cat au jucat Pokemon GO, iar asta pentru ca erau mereu in cautarea creaturilor. Conform cercetatorilor, in perioada in care aveau Pokemon GO instalat, tinerii faceau cu pana in 1000 de pasi mai mult decat in perioada in care nu aveau jocul instalat in telefon.

Mai mult decat atat, in perioada in care jocul Pokemon GO era instalat in terminale, utilizatorii petreceau cu 11 minute mai mult timp plimbandu-se in fiecare zi. Desigur ca la 6 saptamani dupa dezinstalarea jocului Pokemon GO din terminale, utilizatorii au revenit la lenea anterioara si au redus substantial nivelul de activitati fizice facute zilnic.

Cercetatorii britanici au inclus in acest studiu nu mai putin de 560 de jucatori ai Pokemon GO, dar si 622 de persoane care nu mai jucasera vreodata acest joc. Desigur ca nu era nevoie de vreun studiu pentru a afla ca a alerga zilnic dupa pokemoni va genera o crestere a activitatilor fizice, insa iata ca asa Pokemon GO ajunge iar in centrul atentiei.