Apple a testat MacBook cu port Lightning, Pro auriu si cu baterie mai mare

Intr-o tentativa de a le oferi clientilor sai un upgrade serios pentru linia MacBook, compania Apple a facut cateva teste foarte interesante cu prototipurile laptop-urilor. Pentru inceput vorbim despre MacBook Pro, compania Apple testand un model care are culoare aurie, la fel ca MacBook 12 inch, insa a decis ca aceasta culoare nu este potrivita pentru un produs atat de mare.

Separat, compania Apple a testat inclusiv baterii de capacitate mai mare pentru noul MacBook Pro, acestea urmand a avea o forma perfecta pentru a se potrivi cu interiorul carcasei. Din pacate in teste bateriile au esuat intr-o verificare esentiala, asa ca in loc sa amane lansarea, compania Apple a decis sa foloseasca design mai vechi pentru interiorul carcasei.

Acasta problema a fortat Apple sa mute unii ingineri din echipele care dezvoltau alte Mac-uri,  scopul final fiind dezvoltarea noilor MacBook Pro la timp. Din pacate, aceste mutari au avut drept efect o intarziere in dezvoltarea altor Mac-uri care trebuie lansate in viitor, deci ne putem astepta ca noile modele sa ajunga mai tarziu pe pietele globale.

“In the run-up to the MacBook Pro’s planned debut this year, the new battery failed a key test. Rather than delay the launch and risk missing the crucial holiday shopping season, Apple decided to revert to an older design.  The change required roping in engineers from other teams to finish the job, meaning work on other Macs languished. The new laptop didn’t represent a game-changing leap in battery performance, and a software bug misrepresented hours of power remaining. Apple has since removed the meter from the top right-hand corner of the screen.”

Noile modele ale MacBook Pro au venit si cu schimbari majore de design, totul facand parte dintr-o strategie a Apple de a face Mac-urile intr-un mod similar cu cel in care face iPhone sau iPad. Mai exact, laptop-urile vor trebui sa fie mai subtiri si cu mai putin porturi, acest tip de design facand produsele mai atractive pentru clienti.

Desigur ca puterea de procesare scade, dar pentru Apple conteaza banii, nu sa multumeasca un segment restrans de clienti care doresc si performante bune. In aceasta idee, primele prototipuri ale MacBook 12 inch aveau un port Lightning, precum iDevice-urile, insa Apple a luat decizia buna de a renunta la el in favoarea unui port USB-C, infimit mai util.

“That’s part of a broader shift toward making Macs more like iPhones. Apple prioritizes features, like thinness and minimal ports, that sell its iPhones and iPads, which generated about 75 percent of revenue this year. Those are contrary to professional needs, like maximum computing power. Early prototypes of the 12-inch MacBook used the iPhone’s Lightning connector, although this was ditched for a more standard USB-C port. There was even a gold MacBook Pro planned, but this was shelved because the color didn’t look good on such a large product.”

Apple este constienta ca Mac-urile nu mai sunt de mult in atentia oamenilor si vanzarile slabe vor forta compania americana sa faca aceste produse mai atractive prin design, insa fara preturi mai mici, vanzarile vor ramane mici.

macbook-pro-auriu-port-lightning