Un accident fatal duce la imbunatatirea Apple Maps

Un accident fatal care a avut loc in SUA in cursul anului 2015 forteaza autoritatile federale sa impuna imbunatatirea serviciilor de navigatie disponibile in SUA. In 2015 un barbat ghidat de Google Maps a ramas cu o masina blocat ape o cale ferata nemarcata in aplicatia Google, aceasta fiind lovita de un tren, iar in incident a fost ucis conductorul si au fost ranite 32 de persoane.

In urma unei investigatii intise pe o durata de aproape 2 ani, autoritatile americane au decis sa oblige companiile care detin servicii de navigatie sa-si imbunatateasca hartile. Mai exact, acestea vor adauga in SUA 200.000 de treceri de cale ferata care pana acum nu erau marcate, iar aceasta actualizare a hartilor ar putea avea efecte si in alte tari.

In SUA si alte tari de pe glob, aceste treceri de cale ferata nu sunt marcate si vorbim despre treceri care sunt la nivel cu drumul, deci sunt greu de observat de catre soferi. In viitor, aplicatiile de navigatie vor avea alerte pentru asemenea treceri de cale ferata, deci soferii vor sti din timp la ce sa se astepte cand vor ajunge in dreptul lor.

Atat Apple, cat si compania Google, au anuntat ca vor imbunatati Apple Maps si Google Maps cu adaugarea acestor date pentru ele in viitorul apropiat. De unde vor fi culese aceste date nu stie nimeni inca, insa probabil companiile vor colabora cu autoritatile pentru a avea informatii cat se poate de exacte cu privire la locatia acestor treceri de cale ferata.

“Following directions from Google Maps on a smartphone last year, Jose Alejandro Sanchez-Ramirez turned a Ford truck, hauling a trailer, where he thought the app was telling him to go. But he ended up stuck on the railroad tracks at a poorly marked California crossing. Soon after Mr. Sanchez-Ramirez abandoned the truck, a commuter train barreled into it, killing the engineer and injuring 32 others.”

apple-maps-navigatie-imbunatatire

6 COMENTARII

  1. Just a joke:) clar ca a fugit omul din masina cand a vazut ca vine trenul dar conductorul locomotivei tot mi se pare ciudat ca a murit:)