Ucigasul ambasadorului rus in Turcia a folosit un iPhone 4S

Politistul turc care l-a ucis pe ambasadorul Rusiei in Turcia folosea un iPhone 4S pentru comunicarile zilnice cu persoanele din preajma lui, dar si cu cele din Siria. Informatia aceasta a aparut astazi in presa turca, dupa ce politia a confirmat faptul ca un terminal iPhone 4S apartinand acestui ucigas a fost gasit asupra sa, el fiind, desigur, blocat.

Pentru ca politia din Turcia nu ar avea la indemana tehnica suficient de buna pentru a debloca acest iPhone 4S fara a distruge datele din el, Apple a fost rugata sa-si ofere ajutorul. Presa din Turcia sustine ca se asteapta ca Apple sa refuse sa deblocheze terminalul iPhone 5S folosit de catre ucigasul ambasadorului Rusiei in Turcia, insa orice se poate intampla.

Daca Apple va refuza sa deblocheze terminalul iPhone 4S apartinand fostului politist turc, atunci guvernul Rusiei s-a aratat dispus sa-si ofere ajutorul. Guvernul de la Kremlin va trimite o echipa speciala in Turcia pentru a debloca terminalul iPhone 4S si a accesa datele disponibile in el, acestea putand ajuta la oprirea altor atacuri impotriva unor demnitari rusi.

Terminalul iPhone 4S are un cod de siguranta cu 4 cifre, dar si sistemul de securitate al Apple in spate, asa ca fara un software special este greu de spart. Desigur ca Rusia are cel mai probabil software suficient de bun pentru a sparge codul de siguranta si a accesa datele, iar Apple va incerca cel mai probabil sa stea departe de acest incident din Turcia.

Apple a refuzat anul acesta sa deblocheze si un iPhone folosit de catre un terorist care a ucis americani intr-un atac armat, asa ca nu exista motive sa credem ca-i va ajuta pe turci.

“And an iPhone 4s was recovered from the shooter.But the phone was locked with a 4 digit passcode. Apparently Russia offered help and Russia is planning to send a special technical team to Turkey to unlock the iPhone, a senior Turkish official told us. Turkish officials also contacted Apple.”

apple-deblocare-iphone-4s-politist-turc-ambasador-rusia

22 COMENTARII

  1. Așa ceva… Îmi este greu de crezut ce citesc acum… Ce relevanță are telefonul pe care îl folosea acel musulman?
    Zaone tu ești cea mai penibilă ființă. Existența ta nu are logică… Te-ai întrebat cumva și ce brand de chiloți avea musulmanul? Sunt convins că te-ar interesa foarte mult să mesteci acei chiloți.

  2. Pai și ce treaba are Zaone in chestia asta de îl scoți vinovat pe el? Acest “comunicat” nu l-a făcut Zaone, el doar a publicat Știrea. Sa i-o s…i cu doua mâini in dimineața de Crăciun sub brad, “imbecile” care esti.

  3. Dacă sistemul de securitate al iPhone-ului este ușor de spart, Apple îl va debloca cât mai repede posibil. Dacă rușii îl vor debloca imediat, atunci Apple ar putea avea o problemă de imagine, pentru că spune mereu că iOS este impenetrabil,iar rușii ar demonstra contrariul.
    Ceva opinii despre asta? Ce părere aveți?

  4. Daca deblocai ios-ul tu, acum erai departe. Baga-te la somn ca maine te duci la scoala, abia dupa aceea ai vacanta. Si vezi in ianuarie ce faci cu 4-ul ala din teza la mate!