Facebook nu mai afiseaza locatia exacta a prietenilor

Facebook a dezactivat functionalitatea principala a sistemului Nearby Friends si nu mai afiseaza locatia exacta a utilizatorilor retelei.

Facebook a facut o modificare substantiala pentru functia Nearby Friends, cea care pana recent arata locatia exacta a prietenilor nostri pe o harta cu locatia in care ne aflam. Din cauza numeroaselor controverse si a acuzatiilor privind spionarea utilizatorilor, cei de la Facebook au luat decizia de a nu mai afisa locatia exacta a utilizatorilor pentru prietenii lor.

Mai exact, daca acum veti accesa functia Nearby Friends a Facebook, nu veti mai vedea locatia exacta a prietenilor care se afla in preajma voastra, ci doar o distanta aproximativa. Cei de la Facebook au decis intr-un final sa schimbe complet functionalitatea Nearby Friends, astfel ca acum ni se spune la ce distanta s-ar afla prietenii de noi, fara a o vedea exact pe harta.

In aceasta sitautie, noi putem sa trimitem un Wave catre respectivii prieteni pentru a le da de inteles ca suntem in apropierea lor, in cazul in care dorim sa ne intalnim cu ei. Cei de la Facebook spun ca aceasta metoda de comunicare este mai sigura si mai eficienta si protejeaza in acelasi timp intimitatea utilizatorilor deoarece nu le dezvaluie locatia exacta.

Facebook nu mai afiseaza locatia exacta a prietenilor

Facebook a fost intens criticata pentru functia Nearby Friends, in principal din cauza faptului ca anumite persoane au fost urmarite de catre prieteni cu care nu doreau sa se intalneasca. Nearby Friends a fost cam totdeauna in mijlocul multor dispute, asa ca decizia de a renunta la localizarea exacta este o decizie excelenta din partea celor de la Facebook.

Facand aceasta schimbare, cei de la Facebook aduc functia Nearby Friends mai mult in atentia utilizatorilor cu schimbarea locatiei in care scurtatura spre sectiune este afisata. Facebook nu a anuntat in vreun fel aceasta schimbare, ci doar a raspuns intrebarilor jurnalistilor cu privire la schimbarea facuta, ea fiind descoperita de catre unii dintre utilizatori.

Acestea fiind spuse, daca folositi Nearby Friends, acum nimeni nu va va mai putea localiza.

facebook-nearby-friends-wave