Prima Pagina UBER UBER spioneaza chiar si utilizatorii care nu mai fac curse

UBER spioneaza chiar si utilizatorii care nu mai fac curse

UBER monitorizeaza locatiilor utilizatorilor multumita unei noi functii care ii permite aplicatiei sa acceseze locatia noastra oricand doreste, atat timp cat aplicatia este deschisa in background. Dupa implementarea functiei de a monitoriza constant locatia noastra, foarte multi utilizatori ai UBER au inceput sa se planga din cauza acestei functii pe care nu o doreau.

Problema devine si mai mare acum, deoarece se pare ca UBER monitorizeaza constant locatiile chiar daca nu mai face curse, nu doar cu 5 minute inainte si dupa cursa, asa cum sustine compania. Acest lucru a fost descoperit de catre utilizatori care au analizat aplicatiile care folosesc locatia in timpul folosirii si in background, UBER iesind in evidenta.

Mai multe persoane care nu mai facusera curse cu UBER de ceva vreme au descoperit ca aplicatia inca mai preia date privind locatiile lor, desi teoretic n-ar trebui sa mai faca asta. Situatia este una destul de delicata pentru UBER, deoarece acum compania este acuzata ca-si spioneaza fostii clienti, lucru care nu ar trebui sa se intample sub vreo forma.

Daca doriti sa vedeti ce aplicatii au folosit GPS-ul in ultimele 24 de ore, atunci puteti afla rapid aceasta informatie multumita unui meniu al iOS. Mai exact, navigati catre Settings > Privacy > Location Services, Configurari > Intimitate > Servicii de localizare, iar daca vedeti vreo iconita GPS in dreptul vreunei aplicatii, stiti ca ea a accesat datele GPS in ultimele 24 de ore.

“After writing about how you can verify that Uber is not tracking your location other than within five minutes of ending a ride, Daring Fireball readers on Twitter started sending me screenshots of their Location Services settings, showing that the Uber app is still checking for their location days or even weeks after they last used the app.”

uber-spionaj-gps

  • kla

    La mine nu era. Eu cred ca lamentam prea mult pe tema asts. E evident ca daca GPS e bifat pe Always sa se întâmple asta…

  • terrymada

    E problema veche cu majoritatea aplicatiilor. Si waze procedeaza la fel si probabil si altele. Bifezi “niciodata” la localizare cand nu o folosesti si problema e rezolvata