Apple nu vrea sa scrie pe terminale informatiile de identificare ale iPhone

Apple se chinuie de ceva vreme sa initieze productia iPhone in India, insa acum are un alt obstacol in fata, acesta avand legatura cu modul in care trebuie marcate cutiile. Legea indiana obliga producatorii sa marcheze pe produselor unele date de identificare ale acestora, iar compania Apple nu prea vrea sa faca acest lucru cu iPhone.

Mai exact, Apple ar trebui sa marcheze pe carcasa iPhone unele date de identificare ale dispozitivului, insa ii cere guvernului indian sa-i permita sa puna marcajele pe cutie, sau in iOS. Avand in vedere ca doar in India ar exista terminale cu asemenea marcaje pe carcasa, ele ar fi usor de recunoscut daca sunt vandute in alte tari, iar Apple sigur nu vrea asta.

Apple a depus o cerere in acest sens la unul dintre ministerele guvernului indian, insa ea a fost retrimisa la un alt minister, fara a se sti ce sanse are de aprobare. Aceasta cerinta este cunoscuta si de catre prim-ministrul Indiei, Tim Cook avand discutii cu el cu privire la posibila deschidere a unor fabrici in India care sa produca terminale iPhone.

Apple vrea sa obtina o varietate de beneficii fiscale si de productie pentru a-si asambla terminalele iPhone in India si a le vinde fara taxele impuse produselor importate. Pana acum a avut un succes infim in a isi impune dorintele in fata indienilor, insa probabil va reusi sa gaseasca metode de a colabora eficient cu ei.

“Apple wants the government to relax labelling rules so that it doesn’t have to print product-related information directly onto devices to avoid cluttering up their minimalist design. That’s one of the concessions Apple has sought after expressing its intention to start manufacturing in India, an official said.”

india-productie