Apple participa la unul dintre cele mai mari fonduri de investitii din lume

Compania Apple a confirmat in cursul acestei zile faptul ca va investi 1 miliard de dolari in Softbank Vision Fund, unul dintre cele mai mari fonduri de investitii de pe planeta. Cu o suma totala de 100 de miliarde de dolari, acest fond de investitii va folosi banii in dezvoltarea de tehnologii recent aparute, precum inteligenta artificiala, robotica sau dispozitivele interconectate.

Apple a discutat inca din decembrie cu Softbank cu privire la aceasta investitie, insa a anuntat abia acum participarea la el cu 1% din suma totala care este stransa. Cei de la Apple considera totusi ca fondul de investitii va avea o importanta strategica in dezvoltarea acestor tehnologii noi, care au nevoie de sustinere pentru a ajunge la maturitate.

Cei de la Softbank vor contribui cu 25 de miliarde de dolari la acest fond de investitii, in timp ce guvernul Arabiei Saudite va contribui cu 45 de miliarde de dolari, deci 71% din suma este deja stransa. Restul va veni de la alte companii, sau guverne, si in final cred ca suma de 100 de miliarde de dolari va fi cu siguranta stransa pentru a ne imbunatati viitorul.

50 de miliarde de dolari din banii stransi de catre acest fond de investitii vor fi investiti in SUA si vor crea 50.000 de locuri noi de munca, Donald Trump laudand aceasta initiativa. Restul banilor vor fi investiti, cel mai probabil, in principal in Asia, locatia in care se dezvolta si testeaza vasta majoritate a tehnologiilor noi folosite in lumea intreaga.

“We believe their new fund will speed the development of technologies which may be strategically important to Apple.”

apple-investitie-1-miliard-dolari