Prima Pagina CES CES 2017 si o posibila dezamagire pentru iPhone 8

CES 2017 si o posibila dezamagire pentru iPhone 8

La CES 2017 compania Energous, partenera a Apple, a prezentat ceea ce ar putea fi o mare dezamagire pentru iPhone 8, in momentul in care va fi lansat. Mai exact, cei de la Energous au prezentat la CES 2017 modul in care tehnologia WattUp a fost integrata in unele produse disponibile in curand pe piata, ea permitand incarcarea fara fir, la distanta.

Desi tehnologia WattUp a fost prezentata de catre Energous ca fiind capabila sa permita incarcarea la distante de cativa metri, in realitate la CES 2017 am vazut altceva. Mai exact, cei de la Energous au prezentat la CES 2017 o serie de dispozitive care se pot incarca la o distanta de cativa centimetri de pad-ul de incarcare, deci folosirea unui cablu nu ar schimba cu nimic situatia.

Desi Energous a promis ca tehnologia sa WattUp va permite incarcarea la distante de pana la 3 metri de pad-ul de incarcare, se pare ca acest lucru este prea greu de realizat. Incarcarea la doar cativa centimetri de pad-ul de incarcare este mai simpla, iar daca iPhone 8 va avea o asemenea tehnologie, ea va fi o dezamagire pentru foarte multi care asteptau altceva.

CES 2017 si o posibila dezamagire pentru iPhone 8

Incarcarea fara fir prin plasarea pe un pad de incarcare este la fel de inutila precum incarcarea la cativa centimetri de pad-ul de incarcare, deoarece un cablu ar fi la fel de util. Daca Apple va alege sa implementeze aceasta tehnologie in iPhone 8, atunci probabil o va face doar in ideea de a arata ca poate oferi incarcare fara fir, si nu din alte motive.

Energous dezvolta de ani si ani de zile sisteme de incarcare fara fir, iar Apple a investit in aceasta tehnologie, dar din pacate ea este, in continuare, foarte departe de a fi finalizata. Nu se stie daca Energous va putea oferi vreodata un sistem de incarcare fara fir la distanta de minim 1/2 metri, insa compania incearca in contiunare.

ces-2017-energous-incarcare-fara-fir

 • Srb Srb

  Este doar inceputul. Oricum ideea este ca se poate si cei de la Energous de cand testeaza se pare ca nu au fost diagnosticati cu cancer, si posibil lucreaza de ani buni. Dar da, in practica este cam useless daca ai doar cativa cm…10-20cm, dar tot un avantaj fata de “tinut pe un pad/loc fix”

 • Gabriel.86

  Superb.

 • V.P

  Superb.

 • Viorel Preda

  SUPERB!

 • Viorel Preda

  Dacă cel mai mare producător de electronice din lume nu a reușit așa ceva, era greu de crezut că unul mic ar fi putut reuși.

  Încărcarea la distanță presupune ca între emițător și receptor să existe un flux puternic de electroni, care ar distruge celulele țesutului viu. Riscurile sunt prea mari pentru niște avantaje minore.

 • Srb Srb

  The 5.8 GHz radio waves they use cannot even penetrate your skin. They’re far less intrusive than say, your cell phone. However, that also means any part of your body will block the signal. Which is why it automatically tries to bounce it off a wall or ceiling if necessary.

  Energous claims to be able to deliver:

  4 watts at 5′ (1.5m) or less, about the same as a wall charger

  2 watts up to 10′, about the same as a USB port

  1 watt between 10′-15′, which is a trickle charge

 • icetkk

  Deci, important este că nu se folosește inducție electromagnetică, ci se transferă energie cu ajutorul undelor radio. Undele radio cu frecvență între 0,3 GHz și 300 GHz sunt cunoscute ca microunde.
  Problema la transmiterea energiei electrice prin microunde este PRECIZIA.
  Receptorul trebuie să fie plasat, cu precizie milimetrică, în calea microundei.
  Dacă vrei să nu ai problema asta, trebuie să emiți microunde multidirecțional, din mai multe unghiuri, din mai multe locuri din casă, ca oriunde ai fi cu receptorul, să prinzi o undă. Problema aici este consumul electric enorm, căci cu cât emiți mai multe unde, cu atât consumi mai mult curent.

 • Srb Srb

  da corect, ideea era alta si am mai scris ca asta se va folosi. Ma rog, oricum am inteles ca multi isi vor lua nu doar 1 bucata ci mai multe la diferente de 5-6m intre ele.Oricum va avea ceva mai avansat banuiesc ca Beamforming, deci in timp sigur se poate “upgrada” tehnologia

 • icetkk

  Da, practic, casa ta va fi un cuptor cu microunde de mică frecvență, care va consuma poate 5.000 de Lei lunar curent.

 • Srb Srb

  mda asta daca vrei tu asta….poti avea doar 1-2 camere…nu iti trebuie in toata casa..

 • Viorel Preda

  Vorbe Srb… Vrem fapte, prototipuri funcționale. Oricine poate spera orice, dar faptele lipsesc cu desăvârșire.

 • Srb Srb

  pai mai verifica si tu aceasta companie…ai prototip functional demosntrat de catre ei…check youtube.Ideea este ca VINEEEEEEEEE, poate nu anul asta ca sa il poata imbunatati, dar sigur in urmatorii ani, vineeeeeeee

 • Viorel Preda

  Și funcționează la fel cum funcționa revoluționarul iPhone 3, așa cum l-a prezentat Steve Jobs pe scenă?

 • Viorel Preda

  Speranta moare ultima…