CES 2017 si o posibila dezamagire pentru iPhone 8

La CES 2017 compania Energous, partenera a Apple, a prezentat ceea ce ar putea fi o mare dezamagire pentru iPhone 8, in momentul in care va fi lansat. Mai exact, cei de la Energous au prezentat la CES 2017 modul in care tehnologia WattUp a fost integrata in unele produse disponibile in curand pe piata, ea permitand incarcarea fara fir, la distanta.

Desi tehnologia WattUp a fost prezentata de catre Energous ca fiind capabila sa permita incarcarea la distante de cativa metri, in realitate la CES 2017 am vazut altceva. Mai exact, cei de la Energous au prezentat la CES 2017 o serie de dispozitive care se pot incarca la o distanta de cativa centimetri de pad-ul de incarcare, deci folosirea unui cablu nu ar schimba cu nimic situatia.

Desi Energous a promis ca tehnologia sa WattUp va permite incarcarea la distante de pana la 3 metri de pad-ul de incarcare, se pare ca acest lucru este prea greu de realizat. Incarcarea la doar cativa centimetri de pad-ul de incarcare este mai simpla, iar daca iPhone 8 va avea o asemenea tehnologie, ea va fi o dezamagire pentru foarte multi care asteptau altceva.

CES 2017 si o posibila dezamagire pentru iPhone 8

Incarcarea fara fir prin plasarea pe un pad de incarcare este la fel de inutila precum incarcarea la cativa centimetri de pad-ul de incarcare, deoarece un cablu ar fi la fel de util. Daca Apple va alege sa implementeze aceasta tehnologie in iPhone 8, atunci probabil o va face doar in ideea de a arata ca poate oferi incarcare fara fir, si nu din alte motive.

Energous dezvolta de ani si ani de zile sisteme de incarcare fara fir, iar Apple a investit in aceasta tehnologie, dar din pacate ea este, in continuare, foarte departe de a fi finalizata. Nu se stie daca Energous va putea oferi vreodata un sistem de incarcare fara fir la distanta de minim 1/2 metri, insa compania incearca in contiunare.

ces-2017-energous-incarcare-fara-fir