CES 2017: LG a prezentat cel mai subtire televizor 4K

CES 2017 ne aduce cel mai subtire televizor 4K din partea companiei LG, aceasta prezentandu-si creatia in cursul acestei zile in Las Vegas. Vorbim desigur despre o suita de noi televizoare 4K OLED, marea noutate adusa de catre acestea pentru CES 2017 fiind grosimea extrem de redusa pe care compania LG a reusit sa o obtina pentru ele.

Mai exact, pentru modelele cu ecrane de 65 de inch, ecranul televizoarelor 4K ale LG au o grosime de doar 2.57 milimetri, ele fiind disponibile si intr-o versiune cu ecrane de 77 inch. Cu o greutate de 7.7 KG, aceste televizoare 4K HDR OLED ale celor de la LG par a fi o adevarata minune a ingineriei, din moment ce rezista dupa montarea pe un perete.

“Magia” din spatele realizarii celor de la LG sta in faptul ca ecranele sale OLED nu au nevoie de la fel de multa iluminare pentru a functiona, astfel ca sunt mai subtiri. Mai mult decat atat, componentele interne sunt stocate intr-o boxa care se plaseaza la baza televizorului, deci ea este necesara pentru ca intregul televizor 4K LG sa functioneze.

Separat de reducerea substantiala a grosimii carcasei, cei de la LG au reusit sa implementeze suport pentru multiple tipuri de HDR, Dolby Vision si HLG. Practic, LG a creat televizoare exceptionale din multiple puncte de vedere si ele vor avea cu siguranta preturi pe masura, desi cei de la LG nu le-au anuntat la CES 2017, dar o vor face in curand.

ces-2017-lg-televizor-4k-subtire

ces-2017-lg-televizor-4k-subtire-1

ces-2017-lg-televizor-4k-subtire-2

46 COMENTARII

  1. Ca vanzari da,daca iei in calcul toate telefonele,inclusiv pocnitoarele de 100 lei plus mid-range plus varfurile de gama.

  2. toata lumea se plange ca apple este obsedata cu subtierea device;urilor iar acuma cand lg vine cu un tv subtire, vreti subtire

  3. corect. este si normal ca firmele cumpara angajatilor in mare pocnitori plus cei ce vor sa aiba doar un telefon si nu ii intereseaza restul lucrurilor

  4. Samsung nu face “pocnitori” de 100 lei (adică de 20-25 dolari). Ai cifre defalcate pe categorii de smartphone-uri vândute de Samsung?

  5. Lumea se plânge că Apple sacrifică alte caracteristici de dragul subțirimii, și aici mă refer în principal la capacitatea bateriei.
    În plus, un alt of ar fi acela că Apple insistă cu subțirimea deși nu se mai oferă niciun avantaj cu asta.

    În cazul televizoarelor, avantaje există, mai ales de ordin estetic, dar și practic: poți pune un asemenea televizor ușor pe un perete, fără să te folosești de sisteme solide de prindere, etc.

  6. Am iPhone de serviciu, primit de organizație în mod gratuit. Aici, iPhone-urile se vând cu 30 euro la abonamente cu preț rezona, așa că las-o moale cu elitismul 🙂

  7. Daca luam in calcul doar modelele high-end(unde poate avea o comparatie reala intre cele doua) nu mai vinde Samsung asa de mult,cel putin fata de Apple. Apple vinde peste 10 milioane in primele 3 zile de la lansare fata de 10 milioane de Galaxy S6,S6 Edge si S6 Edge plus luate la un loc in 3 luni de zile.

  8. Tot solid iti pui chiar daca este subtire. Greutatea vorbeste si nu grosimea. O mizerie estetica pe care nu o vezi decat daca te uiti din lateral

  9. Corect,nu te poti pune cu omul care astepta note 7 ca pe painea calda dar dupa aceea cand a aparut o dadea in barci ca nu poate sa il cumpere ca e plecat etc

  10. iar la faza cu subtire si mai usor, Apple f f rar a oferit baterie mai slaba fata de generatia precedenta. Ce grosime avea ipad 1 si ce grosime are de ex ipad air….si ce greutate, iar bateria este aceeasi 10h usage, primul macbook pro cat de greu si cat de gros era si a inceput cu baterie de 5h iar acuma (dupa ce se vor rezolva problemele) avem baterie de 9-10h, imac iar mult mai usor si mai subtire…e totusi desktop, dar nu ai pierdut nimic, cum ai zis si tu estetic ca la tv. iPhone 2G cat de greu era si gros iar acum iphone 7 are cea mai buna baterie din toata gama iphone si e si cam cel mai subtire…deci Apple nu a sacrificat NIMIC de la o generatie la cealalta iti place tie sa o freci. Avantajele mai ales la produsele mobile, ipad iphone macbook etc, este portabilitatea extrem de buna,fata de un tv f subtire la care nu prea ai avantaje,decat daca esti sarac si cand pleci pe undeva trebuie sa iei tv cu tine. Cand nu ai…nu poti vedea aceste lucruri, cei cu kkturi de windows si samsunguri ieftine nu pot realiza decat spera

  11. Doamne, cât de agresive sunt mesajele tale! Negru mai ești la suflet :(((
    Apple sacrifică bateria, pentru că pe măsură ce componentele interne devin tot mai mici, ar putea păstra aceeași grosime a terminalului, și să pună o baterie mai mare. În prezent, iPhone are cea mai mică baterie, cel mai mai mare timp de încărcare și cea mai mică autonomie.

    Apple nu are niciun merit pentru micșorarea componentelor, că ei nu produc nicio componentă. Meritul îl au companiile care inovează, care produc, și aici mă refer la Samsung, Huawei, LG, etc. În general, meritul este al companiilor care pentru tine sunt MIZERII.
    Apple doar cumpără munca altora.

  12. Sincer sa vedem realitatea…cand zici tv te gandesti la samsung sau lg …cand zici telefon te gandesti la apple si cand zici audio te gandesti la sony…sa ne aducem aminte ca sony a fost cunoscuta foarte mult pe partea audio .

  13. Nicio tampenie… iPhone cu 30 euro, unele sunt gratis. iPhone nu mai este ceea ce era Srb! Toti vanzatorii de la Dedemna si Brico au iphone. Toti soferii de autobuz au iPhone.

  14. Nu te lasa pacalit de asa ceva. Cele 10 milioane nu sunt nici pe departe doar ultimul modelm ci toate terminalele iPhone. Apple nu vinde 250 milioane de iPhone 7 pe an, ci toate teminalele gramada, si aici intra 5, 5S, SE, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus.
    Apple spune simplu: “vanzari de iPhone”. Samsung nu spune niciodata “vanzari de S”.
    In plus, vanzarile din primul weekend nu au importanta decat de imagine: uite ce val mare de vanzari a fost. Asa a fost si cu Apple Watch, cand Tim Cuc spunea ca este un produs extraordinar de reusit, si ca nu mai fac fata cu vanzarile. Dupa care cautau ei vedetele sa le dea cadou ceasuri, si au pus vanzarile de Apple Watch la categoria “Altele”.

    Pe mine, consumatorul, ma intereseaza care este satisfactia pe care o resimt eu, nu cate vanzari a facut Apple. Vanzarile sunt importante pentru managerii Apple, pentru ca ei de acolo sunt platiti. Eu sunt interesat de ce poate terminalul, pentru ca eu platesc pentru el. Vreau sa am un terminal care nu se inchide din senin (asa cum se intampla cu Android prin 2011), un terminal care se incarca rapid (si nu in 3 ore jumate), un terminal cu un sistem de operare care sa imi permita sa il folosesc fara blocaje, sa raspund la apel, etc.

  15. pai si inainte ce ala de la dedeman nu avea iphone? pai samsung au cersetorii deci aia de la dedeman sunt manageri cu iphone deja,si femeia de serviciu are samsung+stingator

  16. omule primesti portabilitate si baterie mai buna, ce vrei mai mult?? dupa capul tau ar trebui inca sa avem caramizi in buzunar dar sa tina bateria 1-2 saptamani..fac un kkt..prefer un echilibru…momentan iphone 7 plus are o autonomie ce face multe androide cu capacitati mai mari si terminale mai groase….

  17. ok toti stim ca din 10 mil nu toate sunt ultimul model..DAR cand in primul weekend de la lansarea noului model(iphone 6),Apple vinde 13 mil de iphone ….tu ce zici? de fapt sunt doar 100 bucati ultim model?? sau inseamna ca probabil 90% din ele sunt iphone 6? multumim, mai treci pe la noi

  18. Vreau sa spun ca nu este un produs elitist, daca orice amarat si-l poate permite. Nu vorbesc despre managerii de la Dedeman, ci despre vanzatori, casieri, aia care iti dau sfaturi ce gresie sa iti pui in baie, etc. Toti isi scot iPhone 7 sa iti faca masuratori si calcule, ma leshi?

  19. LG este leader pe piata TVurilor cu ecrane OLED, pentru ca nu are competitie. Samsung nu produce ecrane mai OLED. Samsung are panouri LCD cu tehnologie Quantum Dot, care rivalizeaza cu OLEDurile LG.
    Samsung detine suprematia pe piata TVurilor ca numar de unitati vandute, ca tehnologii, etc. Si nu… nu vinde “pocnitori” de 100 euro, ci TVuri scumpe de mii de euro.

  20. iPhone are o autonomie foarte slaba. Lasa tu ce raporteaza Apple, eu vad ce autonomie varza are iPhone-ul pe care il folosesc. Nu vorbesc despre caramizi, ci despre iPhone-uri mai groase cu 2 mm, dar care sa iti ofere baterie sanatoasa.

    Ia priveste aici: http://www.gsmarena.com/results.php3?nBatCapacityMin=4000

    Sunt 151 smartohone-uri cu baterii de peste 4000 mAh, cu grosimi rezonabile in jur de 7.5-8.5 mm. iPhone are 7.3 mm. Ce sa spun… 1mm face din iPhone o adevarata caramida. Ipocrizie maxima!!

  21. lasa-ma cu iphone care il fol tu, in caz ca ai cine stie ce ai..eu zic unde a ajuns cu 7 plus, deci sa o lasam balta cu afirmatiile tale, parerile tale sunt 0

  22. eu am alte idei in ce inseamna sa iti permiti un iphone…asta zic tu ca amarat, poti sa iti dai un salariu sau jumate…pt mine, telefonul este ultimul accesoriu din lista prioritatilor…ca toti terminatii isi dau salariile sau fac rate sau abonamente NU inseamna ca isi permit iphone…doar arata ideea cretina de a avea asa ceva. Clar vad ca esti tipul acela de persoana de ma tot freci cu dedeman vanzatori etc…pai un vanzator care are 15-20mil CUM sa isi permita un iphone?? mai bine isi ia o casa, masina mai sigura, mancare mai buna,vacante peste vacante, haine si abia dupa aceea poate un telefon

  23. Hahaha ? ?
    Nu mă înțelege greșit, vreau doar să spun că iPhone se vinde și la promoții, și nu e nimic rău în asta, ci dimpotrivă. Asta nu înseamnă că este un produs ieftin. Și costumele Armani se vând la promoții, și este foarte ok așa 😉

  24. Ce sa mai vorbim Srb… Tu esti un mare bogatas! Nu uita ca nu vorbim de salariile din Romania, ci de veniturile medii din tari mai dezvoltate; SUA, Europa de Vest, Coreea de Sud, China metropolitana, etc.
    Doar PIB/ cap de locuitor in SUA este de vreo 57.000 $/an in vreme de in Romania este de 9.000 $/an, adica Romania are venituri pe cap de locuitor de 6 ori mai mici decat au SUA. Oamenii aia nu dau jumatate de salariu pe un iPhone, ci dau banii pe care ii castiga in 2-3 zile.

    Pentru tine, un iPhone este un lucru de lux dar in statele mai dezvoltate este un lucru normal.

  25. Scuza-ma… Credeam ca suntem pe sectiunea de comentarii unde putem sa ne lasam parerile si sa intram in discutii cu alti cititori. Daca parerile mele sunt zero, ale tale trebuie sa fie negative :)))

  26. Bine,asta la SE,ca iPhone 7 e 200€ și S7 Edge e 150€ la același ab de 16€. In orice caz prețuri mult mai ok ca in Românica.

  27. la 7 obtin like never before intre 5-5.30 ore usage si din ce am inteles niciun android cunoscut nu scoate 10h si asta cu baterie dubla din pdv capacitiv…deci se vede