Asa arata sistemul de operare al primului iPhone

Acorn OS, sau sistemul de operare ghinda, este ceea ce unii ingineri ai companiei Apple credeau ca pot folosi pentru prima versiune a iPhone, lansata in 2017. Dezvoltat in baza interfetei folosite pentru iPod, Acorn OS oferea practic o interfata aproape identica, insa cu mult diferita fata de cea a iOS-ului pe care il stim de la prima versiune si pana acum.

Practic, inginerii companiei Apple au recreat prin software un iPod normal, impreuna cu interfata standard, functiile acesteia, dar si rotita care controla totul. Spre deosebire de ideea normala de a atinge fiecare optiune pentru a o accesa, Acorn OS forta utilizatorii sa utilizeze acea rotita virtuala pentru a controla functiile iPhone.

Puteti vedea in clipul video de mai jos ca Acorn OS are functii de telefonie mobila si o agenda de contacte, iar denumirea ar fi fost pastrata de catre Apple, daca ar fi fost aleasa. Ideea din spatele dezvoltarii acestui sistem de operare nu prea are la baza principii logice, asa ca este de inteles de ce, probabil, Steve Jobs nu a dorit asa ceva in iPhone.

Daca Acorn OS ar fi fost folosit in iPhone, atunci nu am fi avut parte de un produs complet nou si revolutionar, ci despre un iPod cu ecran tactil si un sistem de operare stupid. Din fericire, Acorn OS nu a trecut mai departe de stadiul de proiect si probabil putine persoane din cadrul Apple mai au vreo ramasita a acestui sistem de operare.

4 COMENTARII

  1. Cred ca nu esti bine informat dle Tambourine Man. E nevoie de mult studiu si consecventa. Acestea sunt vorbe aruncate ca in politica.