Samsung va inregistra cel mai mare profit din ultimii 3 ani

Desi esecul Galaxy Note 7 era anuntat ca o mare problema pentru profitul companiei Samsung in T4 2016, se pare ca lucrurile nu vor sta chiar asa pentru compania coreeana. Mai exact, se pare ca ea va inregistra cel mai mare profit din ultimii 2 ani, desi din cauza Galaxy Note 7 pierde 2.1 miliarde de dolari prin rechemarea unitatilor pentru inlocuire.

Conform analistilor, divizia de chip-uri va compensa pentru aceasta problema cu o crestere a profitului pana la 3.4 miliarde de dolari, iar per total Samsung ar putea avea un profit cu 50% mai mare fata de 2015. Aceasta crestere a profitului este posibila multumita unei cresteri a vanzarilor de chip-uri si a celor de smartphone-uri, dar si a unei deprecieri a yen-ului fata de valutele straine.

Totusi, ecranele OLED si chip-urile de memorie sunt cele care contribuie la compensarea esecului Galaxy Note 7, Apple si alte companii ajuntand Samsung sa ramana pe profit. Cei de la Samsung vand componente de zeci de miliarde de dolari anual catre diversi parteneri, iar in T4 2014 coreenii au reusit sa-si creasc vanzarile pentru a compensa problemele Galaxy Note 7.

Pentru T4 2016 se estimeaza ca profitul Samsung se va ridica la 7.8 miliarde de dolari, cel mai mare din ultimii 3 ani in aceasta perioada a anului. Desigur ca si perioada sarbatorilor de iarna a ajutat compania Samsung sa compenseze esecul Galaxy Note 7 cu vanzari bune pentru alte produse, asa ca viitorul “suna bine” pentru coreeni.

samsung-profit-t4-2016