CES 2017: Intel Compute Card – calculatorul care-ti incape in portofel

La CES 2017 a fost prezentat oficial Intel Compute Card, un computer atat de mic incat poate fi purtat in portofel pentru a fi utilizat de catre posesor oricand are nevoie de el. In interiorul Intel Compute Card se regaseste hardware aproape la fel de puternic precum cel al unui MacBook 12 inch, deci vorbim despre un produs extrem de interesant si util.

Intel Compute Card are 94.5mm inaltime, 55mm latime si doar 5mm grosime, deci vorbim despre ceva mai mic si mai subtire decat un iPhone 5S. In ciuda dimensiunilor foarte mici, in acest pachet se regasesc un procesor, un mediu de stocare, RAM-ul necesar pentru functionare, placa video, dar si un chip pentru conectivitate Wi-Fi, USB, etc.

Intel nu a dezvaluit specificatiile tehnice ale Compute Card, insa a afirmat ca un procesor cu TDP de 6W poate incapea in el, deci vorbim inclusiv despre recentele procesoare din seria Core M/Y i5/i7 din laptop-uri. Practic, cei de la Intel au reusit sa creeze un gadget atat de interesant incat el poate fi purtat oriunde fara probleme si poate inlocui un laptop atunci cand este necesar.

Pentru conectivitate Intel foloseste un port USB-C plus extension, acesta oferind acces la porturile USB, PCIe, HDMI si DisplayPort cu ajutorul unor huburi speciale. Intel Compute Card este un vis pentru multi si o adevarata realizare tehnologica pentru cei de la Intel, insa ramane de vazut cata lume va fi efectiv interesata de acest produs dupa ce va fi lansat oficial.

Deocamdata nu se stie cand vom putea cumpara Intel Compute Card si nici ce pret va avea el, insa Intel va anunta toate aceste detalii in lunile urmatoare.

ces-2017-intel-compute-card