Prima Pagina CES CES 2017: Intel Compute Card – calculatorul care-ti incape in portofel

CES 2017: Intel Compute Card – calculatorul care-ti incape in portofel

La CES 2017 a fost prezentat oficial Intel Compute Card, un computer atat de mic incat poate fi purtat in portofel pentru a fi utilizat de catre posesor oricand are nevoie de el. In interiorul Intel Compute Card se regaseste hardware aproape la fel de puternic precum cel al unui MacBook 12 inch, deci vorbim despre un produs extrem de interesant si util.

Intel Compute Card are 94.5mm inaltime, 55mm latime si doar 5mm grosime, deci vorbim despre ceva mai mic si mai subtire decat un iPhone 5S. In ciuda dimensiunilor foarte mici, in acest pachet se regasesc un procesor, un mediu de stocare, RAM-ul necesar pentru functionare, placa video, dar si un chip pentru conectivitate Wi-Fi, USB, etc.

Intel nu a dezvaluit specificatiile tehnice ale Compute Card, insa a afirmat ca un procesor cu TDP de 6W poate incapea in el, deci vorbim inclusiv despre recentele procesoare din seria Core M/Y i5/i7 din laptop-uri. Practic, cei de la Intel au reusit sa creeze un gadget atat de interesant incat el poate fi purtat oriunde fara probleme si poate inlocui un laptop atunci cand este necesar.

Pentru conectivitate Intel foloseste un port USB-C plus extension, acesta oferind acces la porturile USB, PCIe, HDMI si DisplayPort cu ajutorul unor huburi speciale. Intel Compute Card este un vis pentru multi si o adevarata realizare tehnologica pentru cei de la Intel, insa ramane de vazut cata lume va fi efectiv interesata de acest produs dupa ce va fi lansat oficial.

Deocamdata nu se stie cand vom putea cumpara Intel Compute Card si nici ce pret va avea el, insa Intel va anunta toate aceste detalii in lunile urmatoare.

ces-2017-intel-compute-card

 • rundown

  Foarte tare. Il conectezi la un monitor extern

 • iulian75

  Auzi și la asta… “monitor extern”

 • Neo

  :))

 • andrei0120

  :))

 • Srb Srb

  Pai asa au tot facut, gen stick doar ca aveau procesor atom…acuma cu skylake si mai bine

 • EMP83

  Intel compute stick m5-6y57 nu folosește intel atom ci intel core m5 și exista o versiune și cu core m3. Diferența de performanțe intre ele este mare dar și diferența de preț. Cel cu atom costa cam 150 euro iar cel core m cam 450.

 • Srb Srb

  ai citit ce am scris??? “….doar ca aveau procesor atom” deci la trecut…asta ziceam ca cel de acum ar trebui sa fie mult mai ok fata de cele din trecut care erau o mizerie

 • EMP83

  În primul rand nu trebuie sa te agiți.
  Când s-a lansat acel compute stick cu intel atom care zici tu sa lansat și o versiune cu core m. În funcție de cat plăteau atât primeai. O versiune cu intel atom exista și acum deci mereu ai avut de ales și nu ai fost obligat să-l cumperi pe ala cu “mizeria de atom”.

 • Srb Srb

  Nimeni nu se agita doar suntem pe net. Ideea era ca pe piata cel putin la noi doar atom se gasea. Acuma ca au renuntat la mizeria aia de cpu,tocmai bine