Apple va vinde, pentru prima oara, mai mult decat Microsoft

Pentru prima oara in istorie, compania Apple va vinde mai multe produse inteligente decat Microsoft, aceasta fiind o estimare foarte surprinzatoare facuta de catre analisti. Conform acestora, in 2017 compania Apple va vinde mai multe produse cu iOS si OS X, decat Microsoft cu propriul sistem de operare Windows, asa ca lucrurile se anunta interesante.

Daca in 2016 Microsoft a vandut cu 12 milioane de produse inteligente mai mult decat compania Apple, in 2017 Apple va vinde cu 16 milioane de produse mai mult. Aceasta diferenta este data in primul rand de o scadere a popularitatii produselor Microsoft, dar si de o crestere a popularitatii celor dezvoltate de catre compania Apple.

Diferenta din acest an urmeaza sa creasca la 23 de milioane de unitati in 2018 si la 28 de milioane de unitati in cursul anului 2019, deci trend-ul va fi unul pozitiv pentru Apple. Desi ambele companii au inregistrat scaderi ale vanzarilor de produse inteligente in ultimii 3 ani, se pare ca in 2017 lucrurile se schimba in bine pentru americanii din Cupertino.

Toata aceasta crestere a vanzarilor de produse inteligente este in principal axata pe terminalele iPhone ale celor de la Apple, deoarece tabletele si Mac-urile nu genereaza vanzari insemnate. Pentru Microsoft vorbim despre mult mai multe produse inteligente, insa chiar si asa, banii generati de catre ele aduna mai putini dolari in conturile companiei.

apple-vanzari-microsoft