iPhone – Foxconn va furniza ecrane OLED prin Sharp

Viitoarele modele ale iPhone urmeaza sa aiba ecrane OLED fabricate de catre compania Sharp, cumparata de catre Foxconn cu doar cateva luni in urma. Desi momentan se pare ca Samsung va avea exclusivitate in productia de ecrane OLED pentru iPhone 8, cei de la Foxconn vor avea in viitor posibilitatea de a livra ecrane pentru urmatoarele modele ale iPhone.

Pentru a face lucrurile si mai simple, cei de la Sharp vor instala o linie de productie de ecrane OLED pentru iPhone intr-o fabrica in care se asambleaza terminalele iPhone. Sharp, sau mai bine zis Foxconn, va investi 860 de milioane de dolari pentru a crea aceasta linie de productie de ecrane OLED, fabrica din Zhengzhou, orasul iPhone, fiind aleasa.

Desi Foxconn investeste o suma mare de bani in a-si asigura productia de ecrane OLED pentru viitoare modele ale iPhone, va trece destul timp pana cand linia va fi pregatita. Mai exact, se estimeaza ca abia in 2018, sau poate chiar 2019, vor fi produse primele ecrane OLED dedicate iPhone, deci ele vor fi folosite abia in iPhone 8S, sau iPhone 9.

iPhone – Foxconn va furniza ecrane OLED prin Sharp

Cei de la Foxconn nu au confirmat informatiile, insa au afirmat ca vor publica un comunicat de presa prin care vor oferi informatii cu privire la aceste zvonuri. Practic, Foxconn se fereste sa spuna inca daca va produce ecrane OLED pentru viitoarele iPhone, dar realitatea este ca are nevoie de miliardele de dolari ale Apple pentru a-si justifica achizitia Sharp.

“Sharp plans to invest JPY100 billion (US$864 million) to set up an OLED production line at Foxconn Electronics’ factory in Zhengzhou City, northern China, with production to begin in 2019, according to Japan-based Nikkei. As Foxconn produces iPhones at the factory, the OLED capacity is believed to be specifically for supplying OLED panels for upcoming iPhone models.”

Sharp este unul dintre cei mai mari producatori de ecrane LCD pentru smartphone si tablete, iar achizitia facuta de Foxconn va extinde afacerile companiei. Desigur ca este nevoie si de noi investitii pentru a sustine producerea de ecrane OLED, insa cei de la Foxconn au suficiente resurse pentru a face totul si pentru a primi comenzile Apple.

foxconn-sharp-iphone-oled