Samsung Galaxy S8 ar putea avea 8 GB RAM DDR4X

Samsung Galaxy S8 ar putea avea 8 GB RAM DDR4X produsi de catre SK Hynix, performantele oferite de catre aceste module fiind superioare celor DDR4.

Samsung Galaxy S8 ar putea avea 8 GB RAM DDR4X produs de catre compania SK Hynix, cea care furnizeaza module RAM DDR 4 inclusiv pentru compania Apple. Astazi cei de la Hynix au anuntat lansarea noilor modeule 8 GB RAM DDR4X pentru smartphone, Samsung Galaxy S8 putand fi primul terminal care va beneficia de aceasta tehnologie.

Conform companiei SK Hynix, aceste module RAM DDR4X sunt formate din bucati de cate 8 Gbits, cate doua module cu 4 bucati fiind configurate in dual-channel. Pentru ca vorbim despre module RAM DDR4X pentru smartphone, acestea au dimensiuni mici si un consum foarte redus de energie, asa cum este de asteptat de la asemenea componente.

Noile module RAM DDR4X ocupa cu pana la 30% mai putin spatiu decat actualele module RAM DDR4, insa consuma si cu pana la 20% mai putina energie. 8 GB este configuratia maxima pe care SK Hynix o poate oferi, insa desigur ca poate oferi module si cu mai putina memorie RAM, in functie de nevoile producatorilor de smartphone-uri.

Samsung Galaxy S8 ar putea avea 8 GB RAM DDR4X

Avand in vedere ca Asus Zenfone AR a fost anuntat deja ca un smartphone cu 8 GB RAM, unii sunt de parere ca si Samsung Galaxy S8 va avea atat de mult RAM. Spre deosebire de terminalul ASUS, Samsung Galaxy S8 ar urma sa foloseasca noile module DDR4X, care vor oferi si performante mult mai bune decat cele DDR4.

Desi visul este unul frumos pentru Samsung Galaxy S8, Samsung nu a facut inca trecerea la module de 6 GB RAM pentru propriile smartphone-uri Android. O trecere de la 4 GB RAM la 8 GB RAM ar fi extrem de mare pentru Samsung, insa daca pretul si performantele vor fi pe masura, atunci Samsung Galaxy S8 ar putea fi cu adevarat spectaculos.

Avand in vedere ca SK Hynix este si furnizor al Apple, nu ar fi exclusi ca iPhone 8 sa beneficieze de pe urma acestui nou tip de module RAM DDR4X. Desigur ca Apple trebuie sa primeasca si un pret foarte bun pentru ele, altfel exista sanse foarte mici ca acest lucru sa se intample.

samsung-galaxy-s8-8-gb-ram-ddr4x