Apple va produce servere in SUA incepand din 2017

3

Desi nu va muta productia iPhone in SUA, asa cum isi doreste noul presedinte american, Donald Trump, compania Apple va initia totusi fabricarea unor noi produse in SUA. Mai exact, vorbim despre servere si cadre pentru montarea serverelor in centrele de date ale companiei Apple, o fabrica folosita de catre un fost partener al celor din Cupertino urmand a fi folosita pentru productie.

Mai exact, vorbim despre fabrica din Mesa, Arizona, folosita de catre GT Advanced in trecut in tentativa de a produce sticla de safir pentru iPhone. GT Advanced a intrat in faliment si Apple a preluat fabrica in locul unor datorii pe care compania trebuia sa le plateasca, asa ca acum a reconfigurat liniile de productie pentru a fabrica servere si cadre pentru stocarea lor.

Desi Donald Trump a cerut ca Apple sa faca iPhone si Mac-uri in SUA, cei din Cupertino vor face cu totul alte produse, pe care le vor distribui in centrele proprii de date. Pana a putea fabrica aceste produse cei de la Apple trebuie sa ceara permisiunea autoritatilor americane de a le fabrica, asa ca deocamdata nu va initia procesul, dar o va face in lunile urmatoare.

Aceste produse nu vor fi vandute consumatorilor, ci sunt pentru uz intern in cadrul centrelor de date ale Apple, deci americanii economisesc in ceea ce priveste costurile de achizitie pentru servere. E greu de spus daca aceasta miscare este facuta pentru a multumi partial administratia prezidentiala, sau era un plan vechi al Apple, dar Trump va cere oricum mutarea productiei iPhone si Mac in SUA.

“Apple Inc has repurposed the site as a global data command center that will conduct high-tech manufacturing of finished data center cabinets for other data centers. The nature of the product is not for end users but for other global data centers what will be supported from the site.”

apple-productie-sua