Prima Pagina iPhone Echipa care a creat design-ul iOS al iPhone

Echipa care a creat design-ul iOS al iPhone

In imaginea de mai jos vedeti echipa care a creat design-ul primei versiuni a iOS pentru iPhone, multe elemente stand la baza sistemului de operare chiar si acum. Vorbim despre 6 ingineri care s-au reunit la implinirea a 10 ani din momentul lansarii primului model al iPhone, iar asta desi ei au plecat din cadrul companiei Apple intre timp.

Imaginea a fost publicata de catre unul dintre ei si puteti vedea cum arata oamenii care au creat bazele sistemului de operare pe care il folosim astazi. Ei nu sunt cei care au creat Acorn OS pentru iPhone in baza interfetei iPod, ci oamenii ghidati pentru a crea interfata unui sistem de operare cu adevarat impresionant, la acea vreme, numit iOS.

Desi multe s-au schimbat de atunci si pana acum, iOS-ul ramane unul dintre cele mai importante sisteme de operare pentru terminale mobile, cu peste 1 miliard de utilizatori la nivel global. Cum se va schimba iOS in viitor este greu de spus, dar cert este ca nu oamenii de mai jos vor crea ceea ce vom utiliza in urmatorii ani.

iphone-design-echipa

 • Olimpiu

  Buni baietzi!

 • Viorel Preda

  E discutabil dacă ios are 1 miliard de utilizatori pe glob, dar cert este că reprezintă un sistem de operare important

 • Discutabil ? A anuntat oficial ca are, ce sa mai discuti ?

 • rundown

  Eram sigur ca trebuie sa vina careva cu ” discutabil…”; “… nu e adevarat…”.
  @viorel preda: articolul vorbeste despre echipa care la un moment dat a pus bazele sistemului de operare. Tu ce faceai pe vremea aia cu adevarat memorabil?

 • Viorel Preda

  Scuze, nu stiam exact ce au anuntat: au anuntat ca au 1 miliard de utilizatori sau ca au 1 miliard de dispozitive?
  Pe Terra suntem 7 miliarde de oameni, cel putin 70% traind in saracie, fara nicio sansa de acces la smartphone. Ramane ca maxim 2 miliarde de oameni sa aiba acces la tehnologia mobila. Daca scadem copiii, oamenii prea batrani si alte categorii de oameni, ramane ca maxim 1-1.5 miliarde de oameni sa aiba un smartphone. Hai… 2 miliarde de oameni, poftim.
  Daca jumatate din astia au iPhone, unde este Androidul?

  Probabil ca Apple a produs 1 miliard de iPhone-uri pe glob, ceea ce este plauzibil, dar o persoana poate utiliza mai multe iphone-uri.
  Pe rationamentul asta mi-am bazat comentariul anterior.

 • muiesamsung

  Da , intr-adevar, buni baieti !