Cum a fortat Steve Jobs crearea iPhone fara tastatura fizica

Lansarea unui iPhone fara tastatura fizica a fost una dintre cele mai bune decizii pe care Steve Jobs a impus-o asupra inginerilor care lucrau la dezvoltarea acestui produs. Desi Steve Jobs a castigat in final, el nu si-a impus foarte usor punctul de vedere, iar un fost angajat Apple descrie perioada de 4 luni in care co-fondatorul Apple s-a certat cu inginerii pe acest subiect.

Steve Jobs s-a certat cu inginerii Apple timp de cateva luni pentru a impune dezvoltarea iPhone fara o tastatura fizica, iar pentru a castiga a fost nevoit sa se foloseasca de puterea pe care o avea in cadrul Apple. Mai exact, el le-a cerut inginerilor care doreau o tastatura fizica sa paraseasca incaperea in care se discutau ideile pentru dezvoltare si sa nu revina pana cand nu accepta ideea.

Unul dintre ingineri a fost efectiv dat afara de catre Steve Jobs din acea incapere pentru ca punctul sau de vedere sa fie clar inclus, iar din acel punct toata lumea a inteles ce dorea el. Practic, Steve Jobs si-a fortat inginerii sa inteleaga calea cea mai buna de a dezvolta iPhone, iar in final modul sau de lucru s-a dovedit a fi cel castigator.

Cum a fortat Steve Jobs crearea iPhone fara tastatura fizica

In acel punct, Steve Jobs vedea in Blackberry principalul competitor pe care trebuie sa il depaseasca in inovatii, asa ca eliminarea tastaturii fizice era un punct esential pentru le in noul iPhone. Desigur ca desi lumea a incetat sa se planga, asta nu inseamna ca opiniile contrarii au disparut, dar inginerii au lucrat sa produca ceea ce dorea Steve Jobs.

“It was of course: Should the iPhone have a keyboard or not? That fight raged on for around four months. It was a very ugly situation.” Jobs, who had his heart set on a touchscreen, became so incensed with people disagreeing with his ideas that he enforced a blunt policy. Until you can agree with us you can’t come back in this room.  One person got sent out of the room and everybody got the message and fell in line.”

In acea vreme era greu sa dezvolti un touchscreen multi-touch pentru prima oara, insa incapatanarea lui Steve Jobs a dus la lansarea unui produs cu adevarat revolutionar.

steve-jobs-iphone-tastatura-fizica