Prima Pagina iPhone Cum a fortat Steve Jobs crearea iPhone fara tastatura fizica

Cum a fortat Steve Jobs crearea iPhone fara tastatura fizica

Lansarea unui iPhone fara tastatura fizica a fost una dintre cele mai bune decizii pe care Steve Jobs a impus-o asupra inginerilor care lucrau la dezvoltarea acestui produs. Desi Steve Jobs a castigat in final, el nu si-a impus foarte usor punctul de vedere, iar un fost angajat Apple descrie perioada de 4 luni in care co-fondatorul Apple s-a certat cu inginerii pe acest subiect.

Steve Jobs s-a certat cu inginerii Apple timp de cateva luni pentru a impune dezvoltarea iPhone fara o tastatura fizica, iar pentru a castiga a fost nevoit sa se foloseasca de puterea pe care o avea in cadrul Apple. Mai exact, el le-a cerut inginerilor care doreau o tastatura fizica sa paraseasca incaperea in care se discutau ideile pentru dezvoltare si sa nu revina pana cand nu accepta ideea.

Unul dintre ingineri a fost efectiv dat afara de catre Steve Jobs din acea incapere pentru ca punctul sau de vedere sa fie clar inclus, iar din acel punct toata lumea a inteles ce dorea el. Practic, Steve Jobs si-a fortat inginerii sa inteleaga calea cea mai buna de a dezvolta iPhone, iar in final modul sau de lucru s-a dovedit a fi cel castigator.

Cum a fortat Steve Jobs crearea iPhone fara tastatura fizica

In acel punct, Steve Jobs vedea in Blackberry principalul competitor pe care trebuie sa il depaseasca in inovatii, asa ca eliminarea tastaturii fizice era un punct esential pentru le in noul iPhone. Desigur ca desi lumea a incetat sa se planga, asta nu inseamna ca opiniile contrarii au disparut, dar inginerii au lucrat sa produca ceea ce dorea Steve Jobs.

“It was of course: Should the iPhone have a keyboard or not? That fight raged on for around four months. It was a very ugly situation.” Jobs, who had his heart set on a touchscreen, became so incensed with people disagreeing with his ideas that he enforced a blunt policy. Until you can agree with us you can’t come back in this room.  One person got sent out of the room and everybody got the message and fell in line.”

In acea vreme era greu sa dezvolti un touchscreen multi-touch pentru prima oara, insa incapatanarea lui Steve Jobs a dus la lansarea unui produs cu adevarat revolutionar.

steve-jobs-iphone-tastatura-fizica

 • Mircea Radulescu

  Voi îl vedeți pe Cook să se certe cu inginerii ? Si vă mai întrebați de ce nu mai inovează Apple… Nu mai are lider. Unul avea cojones, în schimb ăstuia doar îi plac 🙂

 • terrymada

  Steve era fondator…cook nu este. Steve facea ce il taia capul pe compania lui, cook face ce dispune consiliul de administratie.

 • Kfc

  Aceasta este diferenta inainte si dupa Steve. Omul avea viziune, voia sa schimbe ceva, sa inoveze. Sa aduca pe piata un device ca va schimba lumea.
  In schimb, Tim Cook vrea sa aducape piata device uri, care doar cresc prețul actiunilor si aduc cat mai mult profit.

 • Viorel Preda

  Pe Steve îl motiva satisfacerea unor nevoi superioare, și anume acelea do a oferi cele mai inovative produse, de a ridica compania pe care el însuși a creat-o la cele mai înalte standarde, etc.
  Performanța lui Steve era măsurată de către Steve însuși, el se depășea pe sine însuși, și nu urmarea neapărat profit, ci beneficiu.

  Pe Cuc îl motivează salariu, bonusurile, și cam atât.
  Performanța lui Cuc e măsurată de acționari, de piață, și depinde de performanța financiară a Apple.

 • Viorel Preda

  Nu cred ca Mr Cuc să aibă putere de convingere. Pare că leadership-ul este un concept străin pentru el.
  Steve era autoritar și chiar agresiv, în schimb Cuc este submisiv. Pentru unii, Cuc este omul potrivit, dar pentru consumatori, nu.

 • Adi_Buju

  Să sperăm ca “urmașii” lui la Apple să facă cel puțin cât ar fi făcut el ….

 • mișu

  personal, tind să cred că A se confruntă cu un vid de inspirație, big Ive este preocupat poate de campus și de alte chestii, temele lăsate de regretatul SJ s-au epuizat! cert e că a cam dispărut starea de Wow generată de A(pple)

 • Claudiu Daniel

  Cred ca era un stres de om !!

 • Gigi Manelistul

  Asta da !!!