Fitbit a cumparat Vector, creatoarea primul smartwatch romanesc

Fitbit a cumparat Vector, compania care a creat primul smartwatch romanesc sub denumirea de Vector Watch, el fiind lansat in 2015 pe piata.

Fitbit a cumparat Vector, compania care a creat primul smartwatch dezvoltat in Romania, el fiind lansat in cursul lunii martie a anului 2015 la preturi cu prinse intre 299 euro si 499 euro. Radu Georgescu este investitorul principal al Vector, iar echipa din spatele companiei a reusit sa creeze un ceas inteligent care s-a bucurat de un succes destul de mare in tara noastra.

Bazata in Londra, compania Vector a reusit sa genereze interes global cand a anuntat ca al sau smartwatch, Vector Watch, poate oferi o autonomie de pana la 30 de zile. Vanzarile globale ale Vector Watch par sa fi foarte bune din moment ce a fost atrasa atentia companiei Fitbit, care a cumparat startup-ul romanesc pentru o suma ce inca nu a fost dezvaluita.

In urma achizitiei de catre Fitbit, echipa Vector va avea drept obiectiv principal integrarea rapida a serviciilor Fitbit in Vector Watch. Din pacate dezvoltarea de produse noi sub brand-ul Vector ia sfarsit aici, compania avand totusi o colectie de ceasuri care include nu mai putin de 12 modele, toate fiind vandute si in Romania.

Fitbit a cumparat Vector Watch, compania care a creat primul smartwatch romanesc

Fondatorul Vector, Andrei Pitis, urmeaza sa devina seful diviziei Fitbit din Romania, dar si vicepresedinte al diviziei de engineering in cadrul Fitbit, urmand a fi implicat in dezvoltarea viitoarelor produse ale companiei. Angajatii companiei Vector vor fi cel mai probabil integrati in echipa Fitbit si vor lucra la viitoarele produse ale producatorului de wearable-uri.

“Today, we are happy to announce that the Vector Watch team and our software platform are joining Fitbit, the leader in the connected health and fitness market! We believe this is an important milestone as a moment when we will start building other new and amazing products, features and experiences, incorporating our unique technology and knowhow with Fitbit’s experience and global community.”

Aceasta este una dintre cele mai importante achizitii din ultimii ani care implica o companie romaneasca, mai ales ca vorbim despre un tip de produse foarte populare. Fitbit incearca sa ramana in atentia clientilor globali cu produse noi si inovatoare, iar cu ajutorul celor de la Vector probabil va reusi sa creeze concurenta puternica pentru Apple, Samsung si alti producatori.

fitbit-cumpara-vector

5 COMENTARII

  1. nu as da atatia bani pe ceasul ala, cica smart care nu prea e smart…daca vreau ceas normal imi iau Tissot, daca vreau smartwatch iau ceva calumea, nu Vector.

  2. Vector Smartwatch e calitate 200% … autonomie si funcții ( notificări, mail, mesaj, Facebook șamd ) si e brand românesc. Bravo lor !!! Prețul e pe măsura calității … un altfel de Apple Smartwatch dar mult mai calitativ !!!

  3. M-am jucat cateva zile cu unul al unui prieten caree mi-l tot lauda. La banii astia, singurul avantaj este bateria. Functiile sunt basic si o alta problema sunt aplicatiile third party. Ecranul monocrom, slab rau de tot si pixelat si are un bezel cat roata carului. Are doar cateva watchface-uri (pe android sunt zeci de mii si color). Plus ca se deconecteaza de la telefon in mod aleatoriu, iar notificarile au mari probleme. Evident ca ceasul nu trebuie sa fie un computer, dar doar pentru baterie parerea mea este ca nu merita banii astia. Iar bateria tine pentru ca ecranul este slab rau. Nu are nimic altceva in plus fata de apple watch sau andoid wear. Din contra.
    Oricum, bravo lor ca au iesit in evidenta cu asa ceva.