Prima Pagina Apple Greenpeace lauda Apple pentru protejarea mediului inconjurator

Greenpeace lauda Apple pentru protejarea mediului inconjurator

Pentru al treilea an consecutiv, cei de la Greenpeace lauda initiativele companiei Apple si modul in care si-a schimbat business-ul pentru a proteja mediul inconjurator. Apple lupta de ceva vreme pentru a convinge tot mai multa lume sa protejeze lumea in care traieste, iar aproape toate magazinele si cladirile sale folosesc energie regenerabila.

Apple a fost declarata din nou compania care este cea mai prietenoasa cu mediul inconjurator, cei de la Greenpeace afirmand ca 83% din intreaga energie electrica folosita de Apple fiind regenerabila. Doar 4% provine din surse bazate pe arderea de gaze naturale, 5% din arderea de carbune si alte 5% provin de la centrale nucleare.

Apple este laudata si pentru modul transparent prin care ofera date privind folosirea energiei electrice, pentru politica pe care o are, pentru eficienta in utilizarea energiei electrice si modul in care o procura. Cei de la Greenpeace sunt de parere ca Apple ar trebui sa faca mai multe pentru a sustine protejarea plenetei, insa se descurca destul de bine si acum.

Separar de Apple, si cei de la Google sau Facebook se folosesc de energie regenerabila in cantitati mari, insa utilizarea resurselor alternative este mai mare decat in cazul Apple. Google se descurca foarte bine in sustinerea cauze, dar nu este prea transparenta cu declararea surselor de energie, iar asa Apple este din nou favorita Greenpeace.

“Apple retains its leadership spot for the third year in a row among platform operators. Both Apple and Google continue to lead the sector in matching their growth with an equivalent or larger supply of renewable energy, and both companies continue to use their influence to push governments as well as their utility and IT sector vendors to increase access to renewable energy for their operations.”

apple-protectie-mediu

 • Srb Srb

  The best. Restul nici nu pun pret pe asa ceva

 • cristi

  Plantează și copăcei , sunt convins . God bless Apple 🙏 Srb Srb

 • Emy

  Cred ca ar proteja mai mult mediul daca ar inchide firma :). Oricum chiar daca produsele lor sunt mai prietenoase cu mediul cred ca producerea materialelor din care sunt facute nu e la fel de prietenoasa 😉

 • Srb Srb

  Se vede ca am orientarea catre cei mai buni…am cumparat anul trecut mercedes si acuma pt prima data in ultimul deceniu a surclasat Bmw..posibil cand voi renunta la Apple, se va duce in jos

 • Liviu

  planteaza copacei mici albi muscati

 • Mircea Radulescu

  Plantează meri în curțile noastre 🙂