Vanzarile slabe ale iPhone reduc profitul Foxconn

Foxconn, cel mai mare fabricant de terminale iPhone, a inregistrat prima scadere a profitului intr-un an fiscal din 1991 incoace, iar asta din cauza scaderii vanzarilor iPhone. Conform unei publicatii asiatice, interesul scazut pentru iPhone 7 si o piata a smartphone-urilor care este saturata au dus la aceasta scadere a profitului pe baza scaderii productiei de terminale mobile.

In cursul anului 2016 Foxconn a inregistrat incasari de 136 de miliarde de dolari, cu 2.8 mai putin decat in cursul anului 2015. In ciuda acestui lucru, incasarile pentru T4 2016 au fost mai mari decat in alti ani multumita unei cresteri a vanzarilir in preajma noului an chinezesc si a cererii foarte mari pentru iPhone 7 Plus al companiei Apple.

Scaderea vanzarilor iPhone in 2016 comparativ cu 2015, aproximativ 20 – 30 de milioane de unitati, a avut drept efect si o scadere a productiei la Foxconn. Acest lucru a afectat in final si incasarile celor de la Foxconn, insa 2017 ar putea fi un an al revenirii multumita lansarii unui iPhone 8 care se anunta a fi extrem de atractiv pentru intreaga lume.

Vanzarile slabe ale iPhone reduc profitul Foxconn

Analistii estimeaza ca vanzarile iPhone ar putea creste in 2017 cu 5% – 10%, deci ar putea reveni la ceea ce s-a inregistrat in cursul anului 2015, adica actualul record. Este greu de crezut ca Apple va putea depasi cu mult acel record de 236 de milioane de terminale iPhone vandute in 2015, insa ar putea vinde cu pana in 10 milioane de unitati mai mult.

“Look forward to 2017, we think Foxconn’s revenue could grow by 5% to 10%. The growth drivers for the current year will come from healthier demand for the next iPhone 8 and a mild rebound in the PC market, according to Chen. Foxconn is also the world’s biggest desktop assembler. For 2017, iPhone’s shipment could rise to some 221 million, said Chen.”

Peste jumatate dintre incasarile Foxconn sunt generate de productia de terminale iPhone, asa ca orice fel de fluctuatie in vanzarile trimestriale ii afecteaza incasarile. Avand in vedere ca suntem la inceput de an, vanzarile vor ramane in continuare scazute pentru linia de terminale iPhone ale companiei Apple, cel putin pana in toamna.

iphone-profit-foxconn