Romania este printre tarile unde se vand cele mai ieftine iPhone

Un studiu realizat recent de catre un retailer din Mexic ne arata care dintre tarile de pe glob au cele mai ieftine terminale iPhone in momentul de fata. Studiul este cat se poate de ciudat, deoarece prezinta Angola drept tara in care exista cele mai ieftine terminale iPhone de pe planeta, lucru care este credibil doar in situatia in care vorbim despre modele foarte vechi.

Japonia este penultima tara in care gasim terminale iPhone foarte ieftine, ea fiind urmata de catre China si Finlanda, pretul mediu de vanzare in toate aceste tari fiind mai mic de 500 de dolari. Interesant este ca in Romania pretul mediu de vanzare al iPhone este de 514 dolari, insa aici sunt incluse probabil si terminalele vechi precum iPhone 5S, care sunt mult mai ieftine decat atat.

De partea cealalta a studiului regasim Venezuela, unde un iPhone costa 100.000 de dolari din cauza taxelor de import foarte mari pe produse care nu sunt fabricate in tara. Majoritatea tarilor din aceasta parte a studiului au taxe mari pentru importul de produse care sunt fabricate in alte zone de pe glob, exceptie facand Norvegia, sau Singapore.

Ca sa fiu complet sincer, preturile foarte mici descoperite in unele tari au cel mai probabil la baza faptul ca acolo inca se vand terminale iPhone foarte vechi si foarte ieftine. In calcul nu au fost luate si ofertele la abonamente ale operatorilor de telefonie mobila, multi din strainatate oferind dispozitivele gratuit, sau la preturi infime, cu abonamente scumpe.

pret-mediu-iphone