Apple : 1000 de miliarde de dolari incasate din iOS

La jumatatea acestui an compania Apple urmeaza sa atinga cifra de 1000 de miliarde de dolari incasate multumita sistemului de operare iOS. Vorbim aici despre orice fel de sume de bani generate de existenta sistemului de operare iOS, fie ca vorbim despre vanzarea de iDevice-uri, fie ca vorbim despre vanzarea de aplicatii, sau orice alti bani generati prin iOS.

Printre produsele care au generat bani companiei Apple multumita iOS, analistul care a facut aceasta estimare include nu doar iPhone, iPad sau iPod Touch, ci si Apple TV, sau Apple Watch. Realitatea este ca aceste produse au sisteme de operare derivate din iOS, asa ca este oarecum logica includerea lor printre produsele bazate pe iOS, care genereaza bani.

Horace Dediu, un cunoscut si foarte respectat analist roman, este cel care face aceasta estimare si el sustine ca pana in vara Apple va atinge vanzari de 1.2 miliarde de unitati al iPhone. Doar in baza acestei estimari si cu un pret mediu de minim 600 de dolari per unitate, vorbim despre peste 700 de miliarde de dolari generati in 10 ani doar de iPhone.

Apple : 1000 de miliarde de dolari incasate din iOS

Pana la jumatatea acestui an, toate produsele bazate pe iOS, intr-o forma sau alta, vor avea vanzari de 980 de miliarde de dolari generate deja. Separat, Diversele servicii pentru aceste produse cu iOS au generat deja aproape 100 de milarde de dolari in incasari pentru Apple, deci Apple va trece cu cateva zeci de miliarde cifra de 1000 de miliarde generati din produsele cu iOS.

“In its first 10 years, the iPhone will have sold at least 1.2 billion units, making it the most successful product of all time. The iPhone also enabled the iOS empire which includes the iPod touch, the iPad, the Apple Watch and Apple TV whose combined total unit sales will reach 1.75 billion units over 10 years. This total is likely to top 2 billion units by the end of 2018.”

Pentru Apple vorbim despre o realizare majora in ceea ce priveste produsele care au sistem de operare iOS, iar asta deoarece totul a fost realizat prin exclusivitate. Intr-un deceniu vorbim despre o medie de 100 de miliarde de dolari generati de iOS anual, insa incepand din 2013 incasarile au crescut substantial pentru cei de la Apple.

apple-1000-miliarde-dolari