Prima Pagina Mac Noile MacBook Pro au crescut vanzarile de Mac-uri

Noile MacBook Pro au crescut vanzarile de Mac-uri

Lansarea noului model al MacBook Pro pare sa fi crescut vanzarile de Mac-uri pentru compania Apple, sau cel putin asta da de inteles un nou set de date publicate de catre Gartner si IDC. Conform acestora, desi piata PC-urilor a continuat sa scada la finalul anului 2016, vanzarile de Mac-uri au generat o crestere pe fondul noilor modele lansate.

Conform celor de la IDC, in T4 2016 s-ar fi vandut 70.2 milioane de PC-uri in intreaga lume, cu 1.5% mai putine decat in aceeasi perioada a anului 2015. Diferenta procentuala nu este mare, insa vorbim cu siguranta despre cateva sute de milioane de dolari pe care producatorii de PC-uri nu le-au mai incasat din cauza acestei scaderi neasteptate.

In intregul an 2016 vanzarile de PC-uri ar fi totalizat 260 de milioane de unitati, cu 5.7% mai putine decat in cazul anului 2015, dar asta in timp ce cota de piata a Apple a crescut. Vorbim despre o crestere de doar 0.1% in T4 2016 fata de T4 2015, deci vanzarile generale de Mac-uri nu au crescut foarte mult de la an la an, dar compania Apple se afla printre producatorii cu vanzari in crestere.

Noile MacBook Pro au crescut vanzarile de Mac-uri

Puteti vedea in tabelul de mai jos cum au stat lucrurile in ceea ce priveste evolutia vanzarilor, compania Apple ocupand locul 5 in T4 2016 in ceea ce priveste vanzarile de PC-uri. Lenovo a ramas in top in T4 2016, iar diferenta dintre Apple si ASUS, in ceea ce priveste vanzarile, este de doar 12.000 de nitati, conform acestei estimari.

Apple¬†was boosted by the launch of new MacBook Pro models during the fourth quarter. The company moved back into fourth place and stabilized global shipments.¬†However, mid-2016 and particularly the recent fourth quarter have moved beyond these inhibitors and seen stabilizing commercial demand.”

Producatorii de PC-uri din top au avut un T4 2016 mai bun decat cel de anul trecut, insa restul care nu sunt prezenti, au inregistrat o scadere totala de 18.8% a vanzarilor. Per total piata s-a contractat cu 3.7% si vanzarile au scazut cu aproape 3 milioane de unitati, iar 2017 nu se anunta a fi un an excelent pentru piata calculatoarelor.

vanzari-pc-2016

  • Srb Srb

    Si asta cu doar un mac…pacat ca nu au putut updata toata linia mac mini/imac si mac pro