Prima Pagina Samsung Un nou proces va stabili ce despagubiri trebuie sa plateasca Samsung pentru...

Un nou proces va stabili ce despagubiri trebuie sa plateasca Samsung pentru copierea iPhone

Curtea de apel a SUA pentru circuitul federal a decis in cursul zilei de ieri sa redeschida un proces vechi de 6 ani prin care trebuie sa stabileasca ce despagubiri trebuie sa plateasca Samsung pentru copierea iPhone. Redeschiderea procesului vine dupa ce acum cateva saptamani Curtea Suprema de Justitie a SUA a recomandat ca despagubirile din acest proces sa fie recalculate.

In aceasta idee, judecatorii vor trebui sa stabileasca din nou ce suma va trebui sa plateasca Samsung pentru copierea unor elemente de design ale iPhone. Hotararea anterioara stabilea plata a 399 de milioane de dolari drept despagubiri pentru copierea formei dreptunghiulare a iPhone, a colturilor rotunde ale carcasei, dar si a iconitelor colorate pe un fond negru.

Suma initiala stabilita drept despagubiri a fost calculata in baza profitului facut de catre Samsung din vanzarea terminalelor Galaxy care incalca brevetele de inventie ale Apple. Curtea Suprema de Justitie din SUA a declarat ca nu poate decide daca suma trebuie stabilita in baza vanzarilor totale de dispozitive, sau doar a componentelor care incalca brevetele Apple.

Avand in vedere ca acum este de datoria Instantei de apel sa stabileasca suma, aceasta va decide cat anume va avea de platit Samsung pentru copierea design-ului iPhone. Decizia privind copierea a fost luata de catre un complet de jurati, asa ca ea nu va fi anulata, dar suma finala va fi recalculata si ar putea fi mai mica decat cea de acum.

“The question before the Supreme Court was how to calculate the amount Samsung should pay for their copying. Our case has always been about Samsung’s blatant copying of our ideas, and that was never in dispute. We will continue to protect the years of hard work that has made iPhone the world’s most innovative and beloved product. We remain optimistic that the lower courts will again send a powerful signal that stealing isn’t right.”

Acestea fiind spuse, Samsung a demonstrat ca este profitabil sa copiezi de la Apple, pentru ca nu prea are cine sa te mai traga la raspundere.

apple-samsung-proces