Huawei Mate 9 Pro aproape egaleaza iPhone 7 in performante

Un test de performante extrem de interesant a fost publicat in cursul zilei de ieri, el punand fata in fata recent lansatul Huawei Mate 9 Pro, dar si iPhone 7 Plus. In clipul video de mai jos puteti vedea cele doua terminale dualendu-se, iar spre surprinderea mea, Huawei Mate 9 Pro se apropie extrem de mult de iPhone 7 Plus in performante.

Desi arata practic precum un smartphone Samsung, dar cu alt branding, Huawei Mate 9 Pro are performante mai bune decat produsele coreenilor, dupa cum veti si vedea. iPhone 7 Plus termina testul intr-un minut si 56 de secunde, in timp ce Huawei Mate 9 Pro il termina cu doar 10 secunde mai tarziu, diferenta dintre ele fiind infima.

Avantajul Huawei Mate 9 Pro in fata altor smartphone-uri Android este det de cei 6 GB RAM care tin aplicatiile deschise in fundal si le redeschid rapid dupa accesare. Celelalte terminale Android, sau chiar unele cu 6 GB RAM, nu au performante la fel de bune in fata iPhone 7 Plus, exceptie facand OnePlus 3T, care a avut performante aproximativ la fel de bune.

OnePlus 3T a fost cu 12 secund mai incet decat iPhone 7 Plus, deci cu 2 secunde mai incet decat Huawei Mate 9 Pro, asa ca acesta din urma pare sa fie cel mai rapid smartphone Android. Huawei Mate 9 Pro are un smartphone octa-core Kirin 960 si el se descurca extrem de bine in fata iPhone 7 Plus, iar Samsung Galaxy S8 ar trebui sa fie mai rapid.