2017 – anul smartphone-urilor cu ecrane fara margini

2017 va fi anul in care vom vedea cele mai multe smartphone-uri cu ecrane care nu au margini, sau cel putin cele mai multe dintre toate lansate in ultimii 10 ani. Anul trecut Xiaomi a fost singurul producator important care a lansat un smartphone al carui ecran acopera aproape intregul panou frontal, insa in 2017 vom vedea si mai multe terminale de acest gen.

De la Samsung si pana la LG, tot mai multi producatori sunt interesati sa lanseze smartphone-uri cu ecrane care acopera inclusiv marginile laterale, sau cele superioare/inferioare ale panoului frontal. Trend-ul este atat de puternic, incat chiar de la iPhone 8 ne asteptam la o asemenea schimbare, asa ca va fi interesant de vazut cat de curajoasa va fi si compania Apple.

Smartphone-ul celor de la Xiaomi a fost primit foarte bine in China si pietele in care a fost lansat pana acum, iar lumea astepta terminale si mai interesante de la alti producatori. Cei de la Xiaomi au aratat ca se poate, insa altii vor veni si vor face, probabil, o treaba mult mai buna cu terminalele pe care ni le vor oferi, in special cele de la Apple, sau Samsung.

2017 – anul smartphone-urilor fara margini

Samsung Galaxy S8 urmeaza sa fie primul smartphone major care va avea un ecran ce-i acopera aproape intregul panou frontal, iar iPhone 8 va fi cel de-al doilea. Intre ele ar putea fi lansate altele, care vin de la producatori fara popularitate la fel de mare, insa aparitia unui numar mare de asemenea dispozitive va da curaj mai multor companii sa ni le ofere.

Marele avantaj al ecranelor de acest gen sta in faptul ca ele pot avea dimensiuni mai mari fara a creste si dimensiunile smartphone-urilor in care sunt integrate. In aceasta idee, Samsung Galaxy S8 ar putea avea un ecran mai mare decat cel al Galaxy S7/Edge, dar fara ca dimensiunile produsului sa fie crescute, iar acelasi lucru ar putea fi valabil inclusiv pentru iPhone 8 in comparatie cu actualele modele.

Voi ce parere aveti despre aceasta initiativa a producatorilor de a transforma toate zvonurile de pana acum in realitate ?

2017-smartphone-fara-margini