iPhone 8 va fi mai rezistent la apa cu certificare IP68

iPhone 8 va fi mai rezistent la apa decat iPhone 7, cu certificare IP68, care ii aduce inclusiv rezistenta la praf in utilizarea sa obisnuita.

14

iPhone 8 urmeaza sa fie mult mai rezistent la contactul cu apa decat iPhone 7, el fiind dezvoltat de catre compania Apple cu certificare IP68, fata de IP67, cat are modelul actual. Diferenta dintre cele doua certificari va permite scufundarea iPhone 8 la 1.5 metri sub apa, in loc de 1 metru, timp de 30 de minute fara a fi afectat in vreun fel, sau altul.

Schimbarea este una care va aduce iPhone 8 la acelasi nivel cu Samsung Galaxy S7, singurul smartphone vandut acum, care are certificare IP68. Samsung Galaxy S8 urmeaza sa aiba deasemenea certificare IP68 in momentul in care va if lansat, deci iPhone 8 il va egala in aceeasi masura si va oferi protectie la fel de buna precum cea a terminalelor Samsung.

Informatia vine de la surse asiatice apropiate companiei Apple, iar din moment ce iPhone 8 va avea o structura similara celei a Samsung Galaxy S7, totul este normal. Exact precum actualul smartphone Samsung, iPhone 8 va avea o carcasa din sticla, o structura din otel inoxidabil si un ecran care acopra aproape intregul panou frontal, deci va fi protejat mai bine impotriva contactului cu apa.

iPhone 8 va fi mai rezistent la apa cu certificare IP68

Desi iPhone 8 urmeaza sa fie mai rezistent decat iPhone 7 la contactul cu apa, vorbim probabil despre protectie aproape totala, din moment ce actualele terminale sunt aproape imposibile de sticat in acest mod. Probabil iPhone 8 va rezista mult mai mult decat iPhone 7 dupa ce este scufundat, actualul smartphone petrecand chiar si pana la 6 ore in apa fara probleme.

“Samsung Electronics’ Galaxy S8 and Apple’s iPhone 8 — the most anticipated smartphone launches of the year — will feature the highest level of dust and water resistance. Apple’s iPhone 8 will feature the IP68 rating protection as part of drastic upgrades marking the 10th anniversary of the iPhone this year.”

iPhone 8 va fi mai rezistent nu doar la contactul cu apa, ci si la praf, astfel ca problemele generate de patrunderea pariculelor de praf in carcasa pot fi date uitarii. Compania Apple este constienta ca trebuie sa ofere asemenea protectie ridicata pentru iPhone 8, astfel ca o certificare IP68 va fi extrem de bine primita de catre foarte multa lume.

Daca in cazul iPhone 7 Apple spuna ca este rezistent la stropire, in cazul iPhone 8 probabil va admite intr-un final ca este rezistent la contactul cu apa.

iphone-8-rezistenta-apa-certificare-ip68