iPhone 8 va fi mai rezistent la apa cu certificare IP68

iPhone 8 va fi mai rezistent la apa decat iPhone 7, cu certificare IP68, care ii aduce inclusiv rezistenta la praf in utilizarea sa obisnuita.

iPhone 8 urmeaza sa fie mult mai rezistent la contactul cu apa decat iPhone 7, el fiind dezvoltat de catre compania Apple cu certificare IP68, fata de IP67, cat are modelul actual. Diferenta dintre cele doua certificari va permite scufundarea iPhone 8 la 1.5 metri sub apa, in loc de 1 metru, timp de 30 de minute fara a fi afectat in vreun fel, sau altul.

Schimbarea este una care va aduce iPhone 8 la acelasi nivel cu Samsung Galaxy S7, singurul smartphone vandut acum, care are certificare IP68. Samsung Galaxy S8 urmeaza sa aiba deasemenea certificare IP68 in momentul in care va if lansat, deci iPhone 8 il va egala in aceeasi masura si va oferi protectie la fel de buna precum cea a terminalelor Samsung.

Informatia vine de la surse asiatice apropiate companiei Apple, iar din moment ce iPhone 8 va avea o structura similara celei a Samsung Galaxy S7, totul este normal. Exact precum actualul smartphone Samsung, iPhone 8 va avea o carcasa din sticla, o structura din otel inoxidabil si un ecran care acopra aproape intregul panou frontal, deci va fi protejat mai bine impotriva contactului cu apa.

iPhone 8 va fi mai rezistent la apa cu certificare IP68

Desi iPhone 8 urmeaza sa fie mai rezistent decat iPhone 7 la contactul cu apa, vorbim probabil despre protectie aproape totala, din moment ce actualele terminale sunt aproape imposibile de sticat in acest mod. Probabil iPhone 8 va rezista mult mai mult decat iPhone 7 dupa ce este scufundat, actualul smartphone petrecand chiar si pana la 6 ore in apa fara probleme.

“Samsung Electronics’ Galaxy S8 and Apple’s iPhone 8 — the most anticipated smartphone launches of the year — will feature the highest level of dust and water resistance. Apple’s iPhone 8 will feature the IP68 rating protection as part of drastic upgrades marking the 10th anniversary of the iPhone this year.”

iPhone 8 va fi mai rezistent nu doar la contactul cu apa, ci si la praf, astfel ca problemele generate de patrunderea pariculelor de praf in carcasa pot fi date uitarii. Compania Apple este constienta ca trebuie sa ofere asemenea protectie ridicata pentru iPhone 8, astfel ca o certificare IP68 va fi extrem de bine primita de catre foarte multa lume.

Daca in cazul iPhone 7 Apple spuna ca este rezistent la stropire, in cazul iPhone 8 probabil va admite intr-un final ca este rezistent la contactul cu apa.

iphone-8-rezistenta-apa-certificare-ip68

14 COMENTARII

  1. Acum și tu vrei tot dinte-o data. Întâi a fost rezistent la apa IP 67, anul următor IP 68. Doar nu vrei ca Sony sau s7 direct ip68. O sa fie și la scame, dar peste vreo 2 ani. Poate peste 3 o sa bage și revoluționara, magnifica wireless charging, cine mai știe…

  2. Oricum iPhone 7 cu ip67 e mai rezistent ca ip 68 al S7 lor…ma gandesc deja ca ip 68 in standardele Apple…oare va rezista ca apple watch series 2?
    YEAH BABY

  3. Ce mare rezistența are Apple watch series 2? Ca Apple recomanda înotul cu el, adică nu mai jos de 1 m, citește și tu specificațiile. ia încearcă sa te joci sub apa cu un Apple watch series 2 sau un iPhone 7 sa vei ce se întâmpla. Zic și eu.

  4. 50M ce ai auzit tu cu 1m??? 50M !!!! adica doar cu submarinul il distrugi.
    Cum sa fie recomandat pt inotatori daca avea doar rezistenta de 1m?? tu gandesti??

  5. However, while the Apple Watch Series 2 has improved water and dust resistance, fine print on Apple’s website says the device should not be used while scuba diving, waterskiing, or other activities involving high-velocity water or submersion below shallow depth, presumably including jet skiing and deep water snorkeling.
    Apple Watch Series 2 has a water resistance rating of 50 meters under ISO standard 22810:2010. This means that it may be used for shallow-water activities like swimming in a pool or ocean. However, Apple Watch Series 2 should not be used for scuba diving, waterskiing, or other activities involving high-velocity water or submersion below shallow depth.

  6. Nu știu cum e în cazul acestor ceasuri însă, dacă respectă standardele din cadrul orologiei clasice, 50 de m înseamnă înot la suprafață, 100 m înseamnă sporturi acvatice ușoare (scuter, surf, niște snorkeling), cu un ceas pe care apare 200 m te poți gândi la niște ski nautic sau scufundări fără tub de oxigen și minim un 2-300 m diver este pentru scufundări.
    De ce aceste discrepanțe?
    Pentru că tot standardele ne zic că numărul trecut pe un ceas în dreptul WR reprezintă adâncimea la care un ceas ar rezista, stând nemișcat (când te miști în apă crește exponențial și presiunea la care sunt supuse sistemele de protecție).

    Deci 50 m e bun pentru înot, însă are toate șansele să se strice, dacă te scufunzi la câțiva metri ca să fugărești un crab :).

  7. corect…dar s-a vazut ca poti face inot/surfing si cu iphone 7…deci sunt niste date mai de siguranta sa zic. Momentan nu au aparut teste foarte severe cu series 2. Dar sunt sigur ca rezista si la mici scuba diving etc
    Totusi nu este un Rolex Submariner 🙂

  8. Cu toții suntem la un moment dat victimele marketingului, de aceea sunt importante discuțiile și abordarea lor – de către toți participanții – cu dorința de a învăța și de a-i învăța pe alții.