Creatorul Android reintra in lupta cu iPhone

Andy Rubin, cunoscut de mai toata lumea drept parintele Android, se pregateste sa reintre in lupta cu iPhone prin lansarea unui nou smartphone, probabil, cu sistem de operare Android. El a parasit de ceva vreme compania Google si printr-un alt startup intentioneaza sa aduca pe piata un smartphone Android al carui ecran se intinde dintr-o parte in alta a carcasei.

Noul smartphone dezvoltat de catre Andy Rubin se numeste Essential, si se vrea a fi un telefon esential pentru utilizatori, iar principalele sale “victime” ar trebui sa fie iPhone si Google Pixel. Andy Rubin si-a stabilit obiective extrem de indraznete in tentativa sa de a atinge macar vanzarile Google Pixel, care sunt oricum de zeci de ori mai mici decat cele ale iPhone.

Compania care dezvolta smartphone-ul Essential este compusa din 40 de persoane care au lucrat la Apple, Google, sau Samsung, deci vorbim despre oameni cu experienta in spate. Terminalul urmeaza sa aiba un ecran de 5.5 inch, dar ar urma sa aiba dimensiuni mai mici decat cele ale iPhone 7 Plus din moment ce ecranul nu are margini in panoul frontal.

Doua puncte cheie ale Essential au la baza inteligenta artificiala pe care creatorii sai intentioneaza sa o implementeze, ea urmand a veni in intampinarea unor nevoi ale utilizatorilor. Vorbim cel mai probabil despre modificarea intrarilor din calendar, afisarea de notificari pentru voiaje, plus multe alte tipuri de interactiuni pe care smartphone-ul ar trebui sa le poata face singur.

“Just over two years after leaving Google, Andy Rubin is preparing to take on the smartphone industry he helped create. Armed with about a 40-person team, filled with recruits from Apple Inc. and Alphabet Inc.’s Google, Rubin is preparing to announce a new company called Essential. The centerpiece of the system is a high-end smartphone with a large edge-to-edge screen that lacks a surrounding bezel.”

Separat, Essential urmeaza sa fie modular, adica va permite atasarea anumitor accesorii pentru a-i imbunatati functionalitatea, dar detalii foarte clare privind acest aspect nu exista. Deocamdata nu se stie cand ar urma sa fie lansat pe piata acest smartphone numit Essential, insa probabil creatorii sai ar dori sa il aduca pe piata in cursul anului 2016.

andy-rubin-smartphone-essential