Apple criticata ca nu blocheaza iPhone la volan

Compania Apple este in mijlocul unei noi controverse in momentul de fata, ea fiind actionata in judecata pentru ca nu blocheaza iPhone-urile folosite la volanul masinii aflate in miscare. Vorbim despre un proces intentat in California, un barbat cerand ca Apple sa suspende vanzarile iPhone in statul american pana cand va implementa un sistem care va bloca folosirea lor la volan.

El nu cere despagubiri, doar acoperirea costurilor sale legale, dar acuza compania Apple ca pune profitul inaintea sigurantei clientilor sai. Barbatul sustine ca Apple incalca si legislatia americana prin neincluderea unui sistem care sa blocheze automat folosirea iPhone la volan, el cerand un proces cu jurati pentru ca aceasta cauza sa fie deslusita.

Americanul este de parere ca din moment ce Apple are o cota de piata atat de mare in segmentul smartphone, ea contribuie cel mai mult la accidentele cauzate de scrierea de mesaje la volan. Practic, Apple este gasita vinovata de catre el pentru toate accidentele cauzate de catre scrierea de mesaje text de catre soferi care conduc masini pe drumuri publice.

In cererea de chemare in judecata este mentionat inclusiv un brevet de inventie din anul 2008 in care Apple descrie o metoda prin care poate fi prevenita folosirea iPhone la volan. Americanul are o motivatie destul de clara in acest proces, masina sa fiind lovita cu ceva timp in urma de catre un sofer care era mai atent la mesajele pe care le scria decat la drum.

“If texting and driving is a vessel of trouble, Apple is the captain of the ship.”

Recent Apple a fost actionata in judecata si de catre familia unei tinere care a fost ucisa de catre un sofer care facea un apel FaceTime in timp ce conducea. Realitatea este ca Apple nu poate fi trasa la raspundere pentru functiile pe care le implementeaza in smartphone-urile sale, soferii folosindu-le in mod voit si constient la volan.

iphone-text-volan