Prima Pagina Apple Apple criticata ca nu blocheaza iPhone la volan

Apple criticata ca nu blocheaza iPhone la volan

Compania Apple este in mijlocul unei noi controverse in momentul de fata, ea fiind actionata in judecata pentru ca nu blocheaza iPhone-urile folosite la volanul masinii aflate in miscare. Vorbim despre un proces intentat in California, un barbat cerand ca Apple sa suspende vanzarile iPhone in statul american pana cand va implementa un sistem care va bloca folosirea lor la volan.

El nu cere despagubiri, doar acoperirea costurilor sale legale, dar acuza compania Apple ca pune profitul inaintea sigurantei clientilor sai. Barbatul sustine ca Apple incalca si legislatia americana prin neincluderea unui sistem care sa blocheze automat folosirea iPhone la volan, el cerand un proces cu jurati pentru ca aceasta cauza sa fie deslusita.

Americanul este de parere ca din moment ce Apple are o cota de piata atat de mare in segmentul smartphone, ea contribuie cel mai mult la accidentele cauzate de scrierea de mesaje la volan. Practic, Apple este gasita vinovata de catre el pentru toate accidentele cauzate de catre scrierea de mesaje text de catre soferi care conduc masini pe drumuri publice.

In cererea de chemare in judecata este mentionat inclusiv un brevet de inventie din anul 2008 in care Apple descrie o metoda prin care poate fi prevenita folosirea iPhone la volan. Americanul are o motivatie destul de clara in acest proces, masina sa fiind lovita cu ceva timp in urma de catre un sofer care era mai atent la mesajele pe care le scria decat la drum.

“If texting and driving is a vessel of trouble, Apple is the captain of the ship.”

Recent Apple a fost actionata in judecata si de catre familia unei tinere care a fost ucisa de catre un sofer care facea un apel FaceTime in timp ce conducea. Realitatea este ca Apple nu poate fi trasa la raspundere pentru functiile pe care le implementeaza in smartphone-urile sale, soferii folosindu-le in mod voit si constient la volan.

iphone-text-volan

 • tom’s iphone

  Astia sunt, rau de tot, bătuți in cap.
  Doar pe iPhone se pot scrie mesaje, la volan?
  Orice ar face si orice ar spune, iPhone, este vârful tehnologiei.
  Imi pare rau, dar nu pot fi de acord cu unele păreri de pe aici.
  Poate respectam, împreuna, cei zece ani de la lansarea primului smartphone.
  Acesta nu poate fi, decat iPhone.
  Sa avem un an al respectului pentru Steve Jobs, care a revoluționat, pentru todeauna aceasta tehnica a comunicațiilor.

 • lucian84

  Dacă o sa se implementeze așa ceva in viitor ar fi bine sa fiți vigilenți și sa Rămâneți la ultimul iOS in care se poate folosi telefonul la volan ! 🙂

 • askforme

  Sincer sunt dezamăgit de poliția romană ca nu face ceva mult mai agresiv împotriva celor ce folosesc telefoanele mobile la volan. Nu o data și ce de mai multe ori am văzut pitipoance inconștiente conducând și in același timp își strâmbau buzele pentru un selfi perfect. Una avea telefonul pus in suportul GPS pe parbriz, exact pe raza vizuala….a trecut prea rapid pe lângă mine ca urma sa ma dau jos și sa-i f….t una in parbriz sa o aduc cu picioarele pe panamant in lumea reala nu cea virtuală in care era…

 • askforme

  Scuze de ortografie…ma corectează telefonul.

 • Krausser

  Poti scrie mesaje si pe o caramida de telefon de acum 10 ani, asta nu inseamna ca telefonul e de vina. Am face orice sa gasim pe altcineva responsabil decat propria noastra prostie.
  Mie imi este foarte folositor iPhone-ul in timpul condusului, deoarece folosesc foarte mult google maps pe post de gps.

 • Ted

  De unde ar trebui sa stie telefonul daca eu sunt soferul sau nu? E o aberatie ce spun americanii…ce se intampla daca eu sunt doar pasager? Nu voi avea posibilitatea de a folosi telefonul in autobuz, masina, tren etc?

 • lucian84

  Da asta ar fi una din adevăratele probleme ! Legea și aplicarea ei ! La noi se vorbește la telefon in timpul condusului mai mult decât inafara timpului in care nu se conduce ! Iar poliția nu face nimic sau face prea puțin ! Printr-o acțiune mai agresiva s-ar reduce numărul se accidente și ar mai strânge și bani la buget educând oamenii !!

 • Visan Teodor

  Singurii vinovati pentru folosirea telefonului la volan sunt cei care il folosesc,punct!