19.2 milioane de aplicatii Android cu malware au fost detectate

19.2 milioane de aplicatii Android cu malware au fost detectate pana in prezent de catre compania specializata in securitate informatica si numita TrendMicro. Ea a anuntat cifra in cursul zilei de ieri si vorbim despre un numar imens de aplicatii unice cu malware care au fost detectate de catre software-ul sau in smartphone-urile Android folosite la nivel global.

Daca in 2015 10 milioane de aplicatii cu malware fusesera detectate de catre TrendMicro, se pare ca aceasta cifra s-a dublat in decursul unui singur an de zile. Acest lucru sugereaza faptul ca hackerii sunt capabili sa scoata bani de la utilizatorii Android, altfel nu s-ar chinui sa dezvolte atat de multe aplicatii cu malware pe care sa le distribuie in lumea intreaga.

Majoritatea tipurilor de malware dezvoltate pentru platforma Android sunt gandite pentru a ataca utilizatorii din corporatii, China fiind tara cu cele mai multe atacuri. Atacarea acestor utilizatori este perfect normala, hackerii putand sustrage de la ei nu doar bani, ci si diverse informatii privind companiile la care acestia isi desfasoara activitatea.

TrendMicro a blocat in 2016 65 de milioane de atacuri impotriva utilizatorilor Android, cifra fiind totusi mica in comparatie cu cei peste 1 miliard de utilizatori ia platformei. Desigur ca putina lume isi instaleaza o aplicatie antivirus in telefon, iar cei cu Android care nu o fac, devin tintele hackerilor care lanseaza aplicatii malware ce le afecteaza terminalele.

“65 million: the number of times we’ve blocked mobile threats in 2016. By December 2016, the total number of unique samples of malicious Android apps we’ve collected and analyzed hit the 19.2 million mark—a huge leap from the 10.7 million samples collected in 2015.”

malware-android-probleme