iPhone – cum afli daca semnalul slab reduce autonomia bateriei

iOS 10 din iPhone ne spune daca semnalul slab afecteaza autonomia bateriei si in ce procent este ea redusa din cauza acestei probleme.

Fluctuatiile in puterea semnalului GSM sunt considerate de catre multi drept un factor major in stabilirea autonomiei bateriei unul telefon mobil, iar acest lucru este adevarat. Daca semnalul GSM nu este suficient de puternic in locatia in care va aflati, atunci nici autonomia bateriei terminalului vostru iPhone nu va fi buna, pentru ca dispozitivul va cauta constant un turn de telefonie mai puternic.

Daca v-ati intrebat vreodata in ce masura este afectata autonomia bateriei iPhone de semnalul slab, ei bine iOS va ajuta sa aflati acest lucru foarte rapid. Stiti deja ca in aplicatia Configurari, Settings, puteti afla informatii privind cei mai mari consumatori de energie ai bateriei terminalului iPhone, iar tot acolo veti vedea si daca semnalul prost afecteaza autonomia pe care o obtineti.

In imaginea de mai jos puteti vedea ca iOS 10 imi spune ca semnalul slab din locatia in care ma aflu a consumat 29% din energia pe care bateria a avut-o de la ultima incarcare. In acel meniu puteti alege sa aflati statistici pentru ultimele 24 de ore, sau 7 zile, asa ca in functie de nevoi, puteti vedea in ce masura autonomia bateriei este redusa de semnalul slab.

iPhone – cum afli daca semnalul slab reduce autonomia bateriei

Din pacate, semnalul slab din zona in care locuiti va poate consuma chiar si o treime din baterie, dupa cum puteti vedea in cazul meu, insa rar vad semnalul slab ca motiv principal pentru scaderea bateriei. Din pacate, in cazul in care va regasiti intr-o asemenea situatie, nici nu prea puteti face mare lucru, deoarece nu aveti cum sa rezolvati problemele cu semnalul.

Singura solutie in aceasta situatie ar fi sa schimbari tipul de retea folosit, adica din 4G in 3G, sau 2G, asta daca mai puteti face acest lucru pe iPhone. Informatiile privind consumul de baterie pentru iPhone le puteti gasi in Settings > Battery, Configurari > Baterie, asa ca puteti monitoriza cu atentie acest meniu al terminalelor voastre iPhone.

iphone-semnal-slab-baterie