iOS va avea un emoji pentru persoanele cu par roscat

Compania Apple se va intalni saptamana viitoare cu reprezentantii celor care creeaza caracterele emoji folosite in diverse sisteme de operare pentru terminale mobile. Vorbim despre Consortiul Unicode, o echipa tehnica a celor de acolo urmand a convinge compania Apple sa implementeze in iOS caractere emoji pentru persoanele cu par roscat.

Se pare ca extrem de multi oameni au inceput sa ceara includerea acestor caractere emoji in iOS si Android, iar Consortiul Unicode se conformeaza. El a creat o comisie tehnica speciala care are menirea de a crea aceste caractere emoji pentru iOS si Android, iar in imaginea de mai jos puteti vedea cum arata ceea ce urmeaza sa ni se ofere.

In ultimele 3 luni, acesta a fost cel mai cerut caracter emoji, el nefiind reprezentat in momentul de fata in sistemele de operare Android si iOS, asa ca cererea de a-l include este normala. Intr-un document publicat ieri, cei de la Consortiul Emoji au descris metodele prin care aceste caractere pot fi create si implementate, dar ramane ca si Apple sa fie de acord.

Apple a fost mai intotdeauna deschisa sa implementeze caractere emoji noi in sistemul sau de operare iOS si a facut-o cu prioritate, spre deosebire de Google. Daca acest nou caracter emoji va fi implementat in sistemul de operare iOS, atunci exista sanse mari ca el sa fie oferit abia incepand cu iOS 11, care va fi lansat in versiune beta in luna iunie.

emoji-par-roscat