Samsung Galaxy Note 7 exploda din cauza bateriilor

Samsung Galaxy Note 7 exploda din cauza a doua defecte descoperite in urma unei anchete amanuntite facute la cererea companiei Samsung.

Samsung Galaxy Note 7 va avea misterul exploziilor deslusit in mod oficial in ziua de 23 ianuarie, cand Samsung va anunta rezultatele unei investigatii derulate in ultimele 3 luni. Conform unor informatii aparute astazi, Samsung a angjat nu mai putin de 3 firme specializate pe controlul calitatii produselor finite, ele descoperind cauza exploziilor Samsung Galaxy Note 7.

Conform descoperirilor acestor companii, Samsung Galaxy Note 7 a fost afectat de doua probleme care au generat exploziile terminalelor in toamna anului trecut. Prima cauza a exploziilor Samsung Galaxy Note 7 are la baza faptul ca bateriile produse de catre Samsung SDI nu incapeau in mod corect in carcasa creata pentru smartphone de Samsung.

Din cauza ca bateriile Samsund SDI au fost inghesuite in carcasa Samsung Galaxy Note 7, acestea se supraincalzeau si intr-un final luau foc, generand o explozie. Aceasta problema a aparut initial in august, la scurt timp dupa lansarea Samsung Galaxy Note 7, dar managerii Samsung au crezit ca problema afecta doar terminalele cu aceste baterii, asa ca au decis sa inlocuiasca bateriile.

Samsung Galaxy Note 7 exploda din cauza bateriilor

Dupa ajungerea la aceasta concluzie, terminalele Samsung Galaxy Note 7 fabricate foloseau baterii ale Amperex Technology, o companie din Hong Kong. Facand schimbarea si grabind productia Samsung Galaxy Note 7, cei de la Samsung au generat alte probleme de productie pentru terminalul sau, insa acestea nu au fost mentionate de sursa acestor informatii.

Practic, la baza tuturor problemelor Samsung Galaxy Note 7 au stat doua defecte, unul al bateriilor si altul aparut in timpul procesului de fabricare al smartphone-ului. Probabil Samsung va dezvalui pe 23 ianuarie si sursa acestui al doilea defect al Samsung Galaxy Note 7, insa deocamdata va trebui sa aflam pana cand el va fi dezvaluit de catre companie.

“An investigation into the cause of faulty batteries that led Samsung Electronics Co. to pull all of its Galaxy Note 7 smartphones last year found that some batteries were irregularly sized, causing overheating, while others had manufacturing problems, according to people familiar with the matter. The conclusion, which will be unveiled by Samsung on Monday, helps to explain the technology giant’s product recall that damaged its brand…”

Mai toata lumea a ajuns la concluzia ca bateriile folosite in Samsung Galaxy Note 7 au fost defecte si au generat exploziile, iar acum teoria urmeaza sa fie confirmata. Se pare ca Samsung a imbunatatit procedurile de testare a calitatii produselor fabricate in vederea lansarii si totul in urma problemelor descoperite cu terminalele Samsung Galaxy Note 7.

samsung-galaxy-note-7-motiv-explozii

9 COMENTARII

  1. Gata, trec pe Samsung ! Am luat o tableta samsung Samsung Galaxy Tab 4 si un S5, doamne nu imi vine sa cred ca am fost atat de blocat si orb sa raman cu Apple. Pur si simplu galaxy S5 este peste la orice fata de iphone 7 jet black, iar tableta nici nu mai zic cum este fata de ipad pro.
    Bye bye Apple. WELCOME SAMSUNG

  2. Mai asteapta cateva luni si mai baga-i cateva aplicatii, iar dupa mai vorbim :)) Trecusem si eu la samsung si era totul frumos pana cand a venit lagul si calitatea de ultima speta a aplicatiilor.

  3. Si eu am galaxy tab s2 si ipad air 2 si pot sa te asigur ca ipad air 2 intrece galaxy tab s2 in toate privintele !! Cat despre iphone nuci sa nu punem problema de comparatie