Wistron va fabrica iPhone in India pentru Apple

Wistron urmeaza sa fie compania care va fabrica terminale iPhone pentru Apple in India, conform unor noi informatii aparute in cursul acestei zile direct din Asia. Wistron urmeaza sa fie primul partener Apple care va produce iPhone in India, dar ar putea fi si singurul, deoarece capacitatea sa de productie ar putea acoperi cererea in tara si nu numai.

Apple este obligata sa produca iPhone in India din cauza legislatiei locale ce impune ca produsele electronice sa fie fabricate local pentru a nu fi impusa o taxa de import foarte mare. Apple a incercat sa induplece guvernul indian sa elimine aceasta taxa in cazul sau, insa acest lucru nu a fost posibil, asa ca acum vrea sa aiba o fabrica dedicata.

Desi Wistron este prima alegere a celor de la Apple pentru a fabrica iPhone in India, compania ar putea alege sa se foloseasca de Foxconn si Pegatron pentru a creste productia, daca va fi necesar. Wistron este de acord sa colaboreze cu Apple in India deoarece productia de PC-uri, principala pentru companie, urmeaza sa scada in urmatorii ani, deci are nevoie de alternative.

Wistron urmeaza sa produca iPhone 7S si chiar iPhone 8 pentru cei de la Apple in India, insa deocamdata nu se stie clar pentru ce a fost contractata. Foarte clar este faptul ca Wistron va ajuta Apple sa-si creasca vanzarile in India prin fabricarea iPhone pe plan local, iar terminalele ar putea fi vandute inclusiv in alte zone de pe planeta.

“Apple has reportedly selected Wistron to be the first OEM in India for new iPhones to be launched in 2017, while Foxconn Electronics and other makers will become second OEMs if demand increases. In preparation for OEM production, Wistron has expanded smartphone production capacity in Kunshan, eastern China, and in India.”

iphone-productie-india-wistron