iOS 10.3 permite schimbarea automata a iconitelor aplicatiilor

iOS 10.3 vine cu o schimbare extrem de interesanta din partea Apple, cei din Cupertino urmand a le permite dezvoltatorilor de aplicatii sa modifice singuri iconitele aplicatiilor. Acest lucru este posibil si acum, dar incepand cu iOS 10.3, schimbarea iconitelor aplicatiilor va fi posibila si fara a mai actualiza aplicatia prin AppStore, cum este obligatoriu in prezent.

Practic, Apple le da dezvoltatorilor libertatea de a schimba iconitele aplicatiilor fara a mai cere o reverificare a aplicatiei in prealabil, iar asta ar putea reduce in final timpii de asteptare pentru alte verificari. Dezvoltatorii vor trebui sa includa in ultima actualizare a aplicatiei toate iconitele pe care doresc sa le aiba disponibile pentru modificare ulterioara.

Inainte ca iconita aplicatiei sa fie schimbata, o noua alerta va fi afisata in iOS 10.3 pentru a ni se cere permisiunea ca modificarea sa fie facuta. In aceasta idee, chiar daca aplicatiile isi vor schimba iconitele in mod automat la dorintele utilizatorilor, iOS 10.3 ne va atentiona totusi printr-o alerta de confirmare a modificarii, deci vom sti cum arata noua iconita.

Multumita acestei schimbari pentru iOS 10.3, compania Apple le va permite dezvoltatorilor sa aiba iconite tematice pentru diverse promotii, sau sarbatori. Acest sistem va permite creare de aplicatii mai interesante pentru utilizatori, iar totul este oferit in iOS 10.3 fara ca un numar mare de dezvoltatori sa ceara acest lucru in prealabil.

ios-10-3-schimbare-iconita-aplicatii