iOS 10.3 si viitorul solutiilor de jailbreak

iOS 10.3 jailbreak ar putea avea de suferit de pe urma lansarii iOS 10.3 impreuna cu APFS de catre compania Apple.

iOS 10.3 a fost lansat de catre compania Apple in versiune beta pentru iPhone, iPad si iPod Touch, iar el vine cu o schimbare majora pentru utilizatori. Mai exact, iOS 10.3 aduce APFS, Apple File System, pentru iDevice-urile noastre, iar aceasta este una dintre noutatile despre care putina lume discuta, dar care are o importanta foarte mare pentru viitor.

Compania Apple a integrat in iOS 10.3 un nou sistem de a administra fisierele existente in terminalele noastre, el aducand performante mai bune si securitate imbunatatita. Apple a dezvoltat acest sistem pentru a renunta la vechiu HFS+ folosit atat in iOS, cat si in macOS, APFS urmand a fi integrat si in sistemul de operare pentru Mac-uri incepand cu macOS Sierra 10.2.4.

Avand in vedere cele spuse de catre Apple pentru APFS, iOS 10.3 ar trebui sa puna capat solutiilor de jailbreak, daca noul sistem este mai bine securizat. Problema cu sistemele noi este ca ele de cele mai multe ori contin vulnerabilitati pe care producatorul nu le cunoaste, iar asta ar putea oferi noi oportunitati pentru lansarea de solutii de jailbreak pentru iOS 10.3.

iOS 10.3 si viitorul solutiilor de jailbreak

Desi acest lucru nu este sigur, exista posibilitatea ca iOS 10.3 si noul APFS sa deschida calea spre descoperirea mai multor vulnerabilitati utilizabile pentru viitoare solutii de jailbreak. Este putin probabil ca Apple sa fi putut acoperi toate problemele de securitate ale APFS chiar inaintea lansarii, asa ca schimbarea ar putea fi una buna pentru jailbreak.

Desigur ca reversul medaliei ar putea fi ca dezvoltarea solutiilor de jailbreak ar putea deveni mult mai dificila in viitor din cauza sistemului mai avansat de securitate. Indiferent de modul in care se va prezenta viitorul, iOS 10.3 va aduce o schimbare in mai bine, sau mai rau pentru solutiile de jailbreak, dar intr-un mod mult mai semnificativ decat actualizarile de pana acum.

ios-10-3-jailbreak-viitor

2 COMENTARII

  1. Yalu jailbreak beta 1 ipa pentru ios 10.2 tocmai a fost lansat. Momentan merge doar cu iphone 6s și ipad pro din cate am înțeles.