Apple explica intelegerile financiare cu Qualcomm

In documentatia depusa de catre compania Apple la instantele americane in care a initiat procese impotriva Qualcomm, exista explicatii si cu privire la aranjamentele financiare dintre companii. Mai jos puteti vedea o imagine cu modul in care se plimbau banii intre cei de la Apple si Qualcomm, dar si ce destinatie avea fiecare suma de bani.

Apple descrie ceea ce platea catre Qualcomm pentru achizitia de componente dedicate iPhone si iPad, ceea ce platea in taxe de licentiere si ceea ce primea inapoi sub forma de reduceri. Conform celor de la Apple, ei plateau mai mult catre Qualcomm decat primeau sub forma de reduceri de la companie, dar licentiau si fara rost anumite tehnologii de la ea.

Apple a acuzat Qualcomm ca ii impune sa licentieze tehnologii de la care nu avea nevoie pentru produsele pe care le vindea, dar si ca fara ele nu putea cumpara modemurile necesare pentru iPhone si iPad. Apple a inceput sa puna presiune pe Qualcomm pentru a renunta la aceste practici si s-a plans autoritatilor din SUA, Coreea de Sud si China, Qualcomm fiind amendata in Coreea de Sud cu 850 de milioane de dolari.

Din cauza acestei amenzi, Qualcomm a refuzat sa plateasca 1 miliard de dolari catre Apple sub forma unor reduceri aplicate pentru produsele vandute. Din aceasta cauza, Apple isi intensifica acum procesele si cere mult mai mult decat acea suma, batalia dintre cele doua companii urmand a fi lunga si anevoioasa, dar asta in timp ce ele continua sa colaboreze.

qualcomm-bani-apple