Prima Pagina iPhone 7 Armata Marii Britanii renunta la Samsung pentru iPhone 7

Armata Marii Britanii renunta la Samsung pentru iPhone 7

Un proiect militar desfasurat de catre Armata Marii Britanii, pentru a facilita transferul rapid de informatii secrete intre membri ai armatei, nu se va baza pe terminale Samsung, ci pe iPhone 7. Conform reprezentantilor armatei, terminalele Samsung nu sunt suficient de sigure pentru a facilita asemenea comunicatii de informatii secrete intre militari.

In schimb, un iPhone 7 modificat va fi folosit de catre militaro pentru transferul de informatii secrete, iar asta deoarece ofera mai multa siguarnta pentru militari. Decizia este una foarte importanta, deoarece pune in evidenta nivelul ridicat de securitate pe care il ofera iOS spre deosebire de paltforma Android, asa cum stim de foarte mult timp deja.

British Telecom se va ocupa de securizarea suplimentara a temrinalelor iPhone 7, dar si de unele modificari in baza carora apelurile telefonice vor putea fi facute atat in mod standard, cat si securizat. Separat, mediile de stocare ale iPhone 7 vor fi securizate suplimentar de catre British Telecom pentru a permite stocarea de informatii confidentiale, Samsung si Android nefiind capabile sa faciliteze un asemenea nivel de siguranta.

Nu se stie cat vor costa aceste modificari facute pentru iPhone 7, insa pentru ca vorbim despre armata si siguranta nationala, nici nu prea mai conteaza. Important pentru Apple este faptul ca terminalele sale vor fi folosite pentru a administra informatii secrete si apeluri securizate, iar asta va convinge si alte guverne sa apeleze la terminale iPhone in viitor.

“The iPhone 7 is being turned into a phone capable of safeguarding military-level secrets for the UK armed forces. Telecoms giant BT is hardening the security of the device to allow UK military personnel to use it to discuss state secrets and for storing sensitive data. However, beyond security, the main consideration that edged out the Samsung Note was that the iPhone 7 was already widely deployed within the MoD.”

iPhone 7 a fost ales si pentru ca este folosit la scara larga de catre militarii britanici, iar concurentul sau a fost un Galaxy Note 4, desi probabil s-au facut teste si pe modelele mai noi de terminale Samsung.

iphone-7-securitate-militara

 • Mr. Tambourine Man

  Poate a contat si teama de explozii si incendii

 • Dragoș

  Buna ziua. Am și o problema la un iPhone 6, iOS 10.2.1. Nu îmi merge sa răspund la apeluri, adică pot sa răspund, dar cu greu..am înțeles ca ar fi un bug, cum as putea sa rezolv problema/bug-ul?

 • Viorel Predatorul

  Bine că pentru președintele SUA e mai sigur android, și nu ios, dar pentru armata britanică e invers 🙂

 • Daniel

  Asta vroiam sa zic și eu. Știrile astea sunt făcute după care da bănuțu, altfel cum naiba cel mai securizat telefon, cel Al președintelui american, e un samsung s4, acolo nu se plânge nimeni ca e nesigur android și mai sigur IOS. Eu cred ca adevarul e undeva la mijloc .

 • Viorel Predatorul

  Cred că nu e o problemă legată neapărat de sistemul de operare. Atât Android cât și iOS sunt concepute să fie sigure. Problemele de securitate care sunt raportate pe Android au legătură (în majoritatea covârșitoare) cu aplicațiile dubioase care provin din surse dubioase necontrolate de nimeni.
  Eu nu pot să cred că iOS este superb la securitate și Android este mizerie. Diferențele ar fi prea mari, și neverosimile. Să nu uităm că Android este creat de una dintre cele mai puternice companii de software din lume, și că este construit pe tehnologii recente.

 • amfetamin

  Ma întreb de ce S4 și nu S7? Sa folosească cel mai important om de pe planeta un telefon vechi de câțiva ani de zile?

 • Viorel Predatorul

  Pentru că acel smartphone nu este cumpătat de la magazinul dit colțul străzii. Administrație americană a cumpărat S4 când Obama și-a reînnoit mandatul, i-au făcut ajustările de securitate, și voilà: de atunci și până astăzi, acel S4 merge foarte bine, pentru președintele SUA.
  Culmea: se pare că ecranul AMOLED nu și-a pierdut culorile în anii ăștia. Poate îi spune careva și lui Leonidas despre asta.

 • Srb Srb

  Si presedintele Donald Duck s-ar putea pe durata mandatului sa treaca si el pe iPhone…momentan a stat pe android ca nu era important

 • Srb Srb

  probabil nu si-au permit un BB cu android securizat…care din prima este mai ok ca samsung

 • EuEu

  Un iPhone 7 modificat,de reținut!

 • V.P

  Trambulina asta de mai sus are o rezolvare la problema ;)))

 • V.P

  Poate mai bine decat iPhone-ul vrei sa spui din moment ce au ales Samsung .

 • V.P

  Cum vor modifica aia iOS-ul ??

 • Srb Srb

  nu au avut bani de BB=adica blackberry

 • cuesnecenzurat

  Nu trebuie sa retii asfel de fantasme 🙂 Singura modificare ce o pot face la un iphone e… wallpaperul.
  Instalarea unei aplicatii sau trecerea sub un protocol de transport voce/sms criptat nu inseamna modificare al dispozitivului 🙂
  Cum dracu sa securizezi la nivel 0 un dispozitiv la care nu ai acces la codul sursa cum sa exploatezi bresele de securitate, cum sa cunosti cum si in ce format sunt incapsulate datele si sub ce criptare, unde se duc … nu stie nimeni… Daca exista o bresa de securitate in serverele Apple cum o depisteaza cei ce utilizeaza sistemul “ultrasecurizat” ? sau se asteapta publicarea lor pe internet pentru o eventuala sesizare a inginerilor Apple? Sau se bazeaza doar pe cerificarile FIPS si limitarile iOS si numesc asta securizare… Putin stie el ce stie :))

 • cuesnecenzurat

  Acest bug este si va fi o enigma pe iPhone, ca si rezolvare iti recomand un telefon adevarat.
  p.s. esti sigur ca nu e modificat si al tau? Atentie, iPhone e ultra securizat nu raspunde la oricine…

 • cuesnecenzurat

  Acel S4 nu mai are treaba cu Samsung decat HW, software, e un Android recompilat dupa cum au si declarat.
  Iar britanicii nu au fost in stare sa creeze propriul build Android, Sf-urile cu James Bond si MI5..6 sunt doar la tele si cinema.

 • Leo MC

  Caută detalii despre MDM.

 • Viorel Predatorul

  Care Trambulina? Vorbești de Tam-Bourinul? Ce soluție să aibă?

 • Viorel Predatorul

  Ai dreptate, știu că este o versiune modificată de Android, dar cel mai probabil că modificarea a fost făcută de Google, nu de administrația președintelui.
  Nu știm ce au modificat, dar știm că este vorba de un smartphone cu Android, ceea ce mă face să cred că Androidul este suficient de sigur cât să protejeze datele președintelui.

 • Stilumeu Stilumeu

  Srb srb asta e enervant la maxim..pt el exista in singur brand atat…pariu ca e fan dacia 1300 sport ..ca nu uita si la altii ce fac…doar ideea lui e buna..ma enerveaza maxim..am zis ca ma enerveaza?gandire de cal doar intro directie..si io sunt fan samsung dar apreciez ce face lg cu bateria aia care iese nokia cu camerele alea de 40 de mii de mega pixeli ..chinezii care vor sa tina pasu google ca se implica…nebunu asta vede doar IPHONE care e facut din bucati de la concurenta..e bun da nu extramorocar

 • Stilumeu Stilumeu

  Da ma crezi ca are vreo relevantza ce tel are un presedinde..putin ,nebunu ala din corea ministru japonie astia ce au?reclama de cacao …

 • Stilumeu Stilumeu

  La o adunare generala nu are nmn tel la el sa dea CECHIN..HAHAHAH

 • Mr. Tambourine Man

  Hai si tu cu o vrăjeala mai noua, asta nu mai ține

 • Kfc

  Din toate astea iti dai seama ce aberatie a fost povestea aia cu FBI-ul si cu Iphone-ul care nu putea fi deblocat.

 • Srb Srb

  Te iubesc

 • Srb Srb

  Gramatica breeeee cel mai sigur e vertu. Ai dacia 130000? Ai nos pe ea?

 • Viorel Predatorul

  Cand am citit prima data stirea aia am stiut clar ca este o facatura. Doar naivii cred ca FBI se roaga frumos catre Apple sa ii decodeze un smartphone :)) FBI cere si orice entitate de pe teritoriul SUA se supune imediat. Sunt parghii juridice care indreptatesc FBI sa obtina probe intr-un caz de atentat terorist.

 • Srb Srb

  hahah visatorule…VERTU RULZ

 • cuesnecenzurat

  mai ales in cazul iOS, dai cumva de inteles ca sub MDM ai si-un key pentru Encryption Backdoors? 🙂

 • Leo MC

  Ori nu stii tu cum funcționează sistemul de criptare al iOS, ori nu stiu eu ce e “encryption backdoor”.

 • cuesnecenzurat

  sa nu cumva sa spui ca stii tu cum functioneaza sistemul de criptare iOS ca vin si rusii si chinezii si FBI-ul peste tine…norocosule.

 • V.P

  Eee ,, acum intelegi si tu ce inseamna “marlania” ,, asta faci tu in fiecare coment .

 • Leo MC

  Sigur ca știu: este explicat pe site-ul Apple.