Armata Marii Britanii renunta la Samsung pentru iPhone 7

Un proiect militar desfasurat de catre Armata Marii Britanii, pentru a facilita transferul rapid de informatii secrete intre membri ai armatei, nu se va baza pe terminale Samsung, ci pe iPhone 7. Conform reprezentantilor armatei, terminalele Samsung nu sunt suficient de sigure pentru a facilita asemenea comunicatii de informatii secrete intre militari.

In schimb, un iPhone 7 modificat va fi folosit de catre militaro pentru transferul de informatii secrete, iar asta deoarece ofera mai multa siguarnta pentru militari. Decizia este una foarte importanta, deoarece pune in evidenta nivelul ridicat de securitate pe care il ofera iOS spre deosebire de paltforma Android, asa cum stim de foarte mult timp deja.

British Telecom se va ocupa de securizarea suplimentara a temrinalelor iPhone 7, dar si de unele modificari in baza carora apelurile telefonice vor putea fi facute atat in mod standard, cat si securizat. Separat, mediile de stocare ale iPhone 7 vor fi securizate suplimentar de catre British Telecom pentru a permite stocarea de informatii confidentiale, Samsung si Android nefiind capabile sa faciliteze un asemenea nivel de siguranta.

Nu se stie cat vor costa aceste modificari facute pentru iPhone 7, insa pentru ca vorbim despre armata si siguranta nationala, nici nu prea mai conteaza. Important pentru Apple este faptul ca terminalele sale vor fi folosite pentru a administra informatii secrete si apeluri securizate, iar asta va convinge si alte guverne sa apeleze la terminale iPhone in viitor.

“The iPhone 7 is being turned into a phone capable of safeguarding military-level secrets for the UK armed forces. Telecoms giant BT is hardening the security of the device to allow UK military personnel to use it to discuss state secrets and for storing sensitive data. However, beyond security, the main consideration that edged out the Samsung Note was that the iPhone 7 was already widely deployed within the MoD.”

iPhone 7 a fost ales si pentru ca este folosit la scara larga de catre militarii britanici, iar concurentul sau a fost un Galaxy Note 4, desi probabil s-au facut teste si pe modelele mai noi de terminale Samsung.

iphone-7-securitate-militara