Al doilea hacker al Celebgate a fost condamnat

Al doilea hacker al celebrului scandal cu poze furate din conturile iCloud al unor vedete Hollywood, a fost condamnat in cursul zilei de ieri la 9 luni de inchisoare cu executare. Edward Majerczyk este barbatul cu pricina, el avand 29 de ani si fiind originar din Chicago, FBI convingandu-l sa isi recunoasca vina si sa pledeze vinovat in fata instantei de judecata.

El a recunoscut ca a spart pacalit peste 300 de persoane, dintre care 30 de vedere, pentru a obtine datele de locare la conturile Gmail si iCloud ale acestora. Desi vorbim despre un numar foarte mare de persoane, niciuna dintre victime nu a fost mentionata in documentele publice ale instantei, asa ca identitatea acestora a fost protejata de autoritati.

Investigatia in acest caz a fost deschisa la inceputul lunii septembrie a anului 2014, atunci mii de poze nud cu vedete ale Hollywood ajungand pe internet, impreuna cu cateva sute de filme. Edward Majerczyk si-a exprimat pe durata intregului proces regretul pentru ceea ce a facut, insa desi el si-a recunoscut vina, FBI nu a gsit vreo legatura intre hacker si materialele publicate online.

Avocatul acestuia a afirmat ca barbatul sufera de depresie si ca el nu a publicat vreunul dintre fisierele obtinute in urma acestui hack, asa ca materialele nu ar fi venit de la el. Un alt hacker numit Ryan Collins ar fi publicat toate aceste oze si clipuri video, el fiind deja condamnat anul trecut la o pedeapsa cu inchisoarea de 18 luni pentru infractiunile comise.

“At the time of the offense, Mr. Majerczyk was suffering from depression and looked to pornography websites and Internet chat rooms in an attempt to fill some of the voids and disappointment he was feeling in his life.”

hacker-icloud-condamnat

2 COMENTARII

  1. Abilitatea de a crea un email cu nume asemanator celor oficiale de la Apple si de a insela lumea pentru a le obtine parolele (parolele au fost oferite de buna voie, nu aflate prin hacking sau ceva de genu)? FBI sigur are nevoie de inselatorie de tipul agentiilor de asigurare.