Apple a fost premiata pentru functiile iOS dedicate nevazatorilor

Compania Apple a fost premiata ieri de catre o importanta organizatie americana pentru functiile dedicate persoanelor cu deficiente de vedere disponibile in iOS si macOS. Apple a primit premiul Louis Braille in cea de-a 57-a ceremonie pentru decernarea acestor premii, compania fiind extrem de interesanta sa-si ajute clientii.

Compania Apple a implementat cu multi ani in urma functii speciale in iOS si macOS dedicate persoanelor cu deficiente de vedere, ele facilitand folosirea mai usoara a produselor. In baza acestor functii, chiar si persoanele cu deficiente de vedere pot naviga pe internet, pot folosi variate functii ale produselor detinute si multe, multe altele.

Apple a promovat in unele conferinte inclusiv realizarile persoanelor cu deficiente de vedere in timp ce i-au folosit produsele pentru a crea. Cea mai cunoscuta prezentare are la baza o poveste a unui dezvoltator care a creat direct de pe  un Mac o aplicatie pentru persoanele cu deficiente de vedere si a lansat-o in AppStore.

Apple nu este singura companie care are grija de persoanele cu deficiente de vedere, insa este una dintre putinele care ofera atat de multe functii pentru ele in propriile produse.

“Apple believes technology should be accessible to everyone.  Intuitive by design, Macs, iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch and Apple TV come with accessibility features built right in, making them powerful and affordable assistive devices.  Apple built the world’s first full featured screen reader directly into an operating system in the Mac, made the first touchscreen accessible with iPhone, and delivered the first accessible consumer wearable with Apple Watch – all built to be set-up out-of-the box without sighted assistance.  Apple also supports braille across Mac and iOS devices with braille tables for more than 25 languages and plug-and-play connectivity for over 70 models of refreshable braille displays.  Learn more:  http://www.apple.com/accessibility/.”

apple-premiu-braille