Apple a dezactivat verificarea iCloud Activation Lock

Apple a dezactivat pagina pentru verificarea iCloud Activation Lock, astfel ca acum nu mai putem vedea daca un iDevice este blocat.

Cu ceva timp in urma, compania Apple a creat o pagina speciala in cadrul website-ului sau in care afisa informatii privind starea de blocare a unui iDevice cu iCloud Activation Lock. Toti cei care erau in cautarea unui iPhone, sau a unei tablete iPad la mana a doua, puteau folosi aceasta pagina pentru a verifica daca terminalele sunt blocate cu iCloud Activation Lock.

Daca ele erau blocate cu iCloud Activation Lock, atunci fara parola Apple ID-ului cu care erau blocate, el nu puteau fi activate si implicit folosite de catre cumparator. In mod complet misterios, aceasta pagina a disparut din cadrul website-ului companiei Apple inca din data de 24 ianuarie, asa ca acum nimeni nu mai poate face verificari pentru starea iCloud Activation Lock.

Separat de stergerea completa a paginii pentru verificarea starii iCloud Activation Lock, compania Apple a eliminat complet si toate referirile facute la ea in documentele de suport pentru iCloud. Practic, Apple a sters complet orice existenta a paginii pentru verificarea starii iCloud Activation Lock, mai putin toate materialele existente pe website-uri de ani de zile.

Apple a dezactivat verificarea iCloud Activation Lock

Avand in vedere ca aceasta pagina pentru verificarea starii iCloud Activation Lock impiedica fraudele cu dispozitive blocate, masura celor de la Apple este foarte neobisnuita. Practic, Apple le-a luat utilizatorilor unealta de care se putea folosi pentru a fi siguri ca nu pot fi pacaliti si cheltuie banii pe un terminal care este blocat cu iCloud Activation Lock.

Avand in vedere ca pagina respectiva a disparut complet din toate documentele care fac referire la iCloud Activation Lock, este clar ca ea nu va reveni. Nu se stie daca Apple planuieste sa lanseze vreo alta pagina pentru a verificarea starea iCloud Activation Lock, insa acest lucru pare foarte putin probabil in momentul de fata.

Alternativa pentru a verifica starea iCloud Activation Lock in momentul de fata implica eventuala descoperire a celor care fac verificari contra-cost pentru starea iCloud Activation Lock. In lipsa unor informatii de la compania Apple, ramanem doar cu gustul amar al unei noi functii utile care a fost stearsa de catre americani.

verificare-icloud-activation-lock