Apple a dezactivat verificarea iCloud Activation Lock

Apple a dezactivat pagina pentru verificarea iCloud Activation Lock, astfel ca acum nu mai putem vedea daca un iDevice este blocat.

Cu ceva timp in urma, compania Apple a creat o pagina speciala in cadrul website-ului sau in care afisa informatii privind starea de blocare a unui iDevice cu iCloud Activation Lock. Toti cei care erau in cautarea unui iPhone, sau a unei tablete iPad la mana a doua, puteau folosi aceasta pagina pentru a verifica daca terminalele sunt blocate cu iCloud Activation Lock.

Daca ele erau blocate cu iCloud Activation Lock, atunci fara parola Apple ID-ului cu care erau blocate, el nu puteau fi activate si implicit folosite de catre cumparator. In mod complet misterios, aceasta pagina a disparut din cadrul website-ului companiei Apple inca din data de 24 ianuarie, asa ca acum nimeni nu mai poate face verificari pentru starea iCloud Activation Lock.

Separat de stergerea completa a paginii pentru verificarea starii iCloud Activation Lock, compania Apple a eliminat complet si toate referirile facute la ea in documentele de suport pentru iCloud. Practic, Apple a sters complet orice existenta a paginii pentru verificarea starii iCloud Activation Lock, mai putin toate materialele existente pe website-uri de ani de zile.

Apple a dezactivat verificarea iCloud Activation Lock

Avand in vedere ca aceasta pagina pentru verificarea starii iCloud Activation Lock impiedica fraudele cu dispozitive blocate, masura celor de la Apple este foarte neobisnuita. Practic, Apple le-a luat utilizatorilor unealta de care se putea folosi pentru a fi siguri ca nu pot fi pacaliti si cheltuie banii pe un terminal care este blocat cu iCloud Activation Lock.

Avand in vedere ca pagina respectiva a disparut complet din toate documentele care fac referire la iCloud Activation Lock, este clar ca ea nu va reveni. Nu se stie daca Apple planuieste sa lanseze vreo alta pagina pentru a verificarea starea iCloud Activation Lock, insa acest lucru pare foarte putin probabil in momentul de fata.

Alternativa pentru a verifica starea iCloud Activation Lock in momentul de fata implica eventuala descoperire a celor care fac verificari contra-cost pentru starea iCloud Activation Lock. In lipsa unor informatii de la compania Apple, ramanem doar cu gustul amar al unei noi functii utile care a fost stearsa de catre americani.

verificare-icloud-activation-lock

26 COMENTARII

  1. A spus bine Florin . Fomista Apple așteaptă sa se plângă o sumedenie de oameni care își vor lua teapa in speranța ca o sa crească vanzarile deviceurilor noi sau refurbished cu un procent absolut infim. Cat de flămând sa fii ca sa faci așa ceva ? ??‍♂️

  2. Îți asumi riscul. Îți amintești articolul în care ne spuneai de nefericitul care a comandat un iPhone de pe eBay, dar a primit o cărămidă?

  3. Am avut un i5 de nou, l-am vandut, dupa trei ani am vrut sa-l rascumpar de la persoana respectiva, in fata mea a dat resetare continut si configurari, moment in care i-a cerut parola de icloud, a introdus parola si ok, pana aici toate bune si frumoase. Bag cartela mea in el pornesc tel si stupoare( acest tel este blocat cu contul,,,,,,, altul care era inainte sa-l sterg, cum o fost posibil?

  4. Ionuț,răspunsul e simplu. Am mai auzit cazuri de genul. Când resetezi un iPhone ii dai ștergeți conținut și configurari și nimic altceva. Nicidecum resetare!

  5. A uitat sa dezactiveze de la inceput find my phone in momentul cand a dat stergere a cerut parola, a introdus-o si a inceput procesul de stergere

  6. Strategia lor de a cumpara iPhone noi. După ce se vor umple de țepari Olx și Okazii…oamenii vor alege sa cumpere produse noi.

  7. Sau produse de la alți producători. După ce îți iei o teapa de 1500 cu un 6s, nu cred ca mai vrei sa iei alt iPhone, fie el și nou. Eu cel puțin așa as face.

  8. nu cumperi SH online…chiar daca il verific prin iCloud Activation Lock….
    verific una…. primesc alta…tot nu este sigur

  9. e simplu, cand cumparati un iPhone va uitati in setari la iCloud sa nu fie pe nici un cont logat, daca nu este logat acolo inseamna ca e nu e blocat. se poate face resetare a iPhonului insa contul ramane acelasi dinainte pe iCloud . deci: setari iCloud, scroll jos si acolo se da delogare iar pe urma resetare totala.

  10. eu am vandut un tel online dar i-am pus omului un video in care aratam ca nu e logat pe nici un cont si touch ID functional. e clar tzepari exista, eu unul nu as cumpara un tel online daca nu e de la firma ca sa am dreptul de 14 zile sa il trimit inapoi.