WhatsApp afiseaza locatia ta in timp real pentru prieteni

WhatsApp, cea mai folosita retea de mesagerie de pe planeta, urmeaza sa ne ofere o functie care ne va localiza in timp real pentru prietenii nostri. Numita Live Location Tracking, noua functie a WhatsApp este gandita pentru a ne permite sa afisam in timp real locatia in care se afla persoanele dintr-un grup de conversatii, lucru imposibil in acest moment.

Noua functie disponibila in versiunile beta ale aplicatiei WhatsApp poate fi activata de catre utilizator pentru o perioada de 1/2/5 minute, sau permanent. Ea ajuta utilizatorii dintr-un grup de conversatii WhatsApp sa se gaseasca mai rapid atunci cand stabilesc o intalnire si teoretic aceasta ar trebui sa fie singura sa utilitate, conform dezvoltatorilor.

Ideea in sine este buna pentru situatiile limitate in care aplicatia WhatsApp ar fi folosita in aceste moduri, dar utilizatorii trebuie sa aiba foarte mare grija cu ea. Daca activeaza functia WhatsApp pentru o perioada nedefinita de timp, atunci exista o mare posibilitate ca diverse persoane dintr-un grup de conversatii sa le monitorizeze permanent locatia.

WhatsApp afiseaza locatia ta in timp real pentru prieteni

Mai mult decat atat, avand aceasta functie activa permanent in WhatsApp, autonomia bateriei va fi serios afectata de consumul constant de energie facut de catre GPS. Aplicatia Facebook a avut o functie similara disponibila pentru utilizatori si a fost criticata intens din cauza modului sau de functionare, asa ca WhatsApp ar putea trece printr-o problema similara.

In momentul de fata, functia Live Location Tracking este dezactivata in mod predefinit de catre compania WhatsApp, deci utilizatorii trebuie sa o activeze manual. In aceasta idee, nimeni nu ne va putea descoperi locatia in timpul folosirii WhatsApp decat daca noi dorim acest lucru, deci nu trebuie sa ne ingrijoram prea mult deocamdata din cauza ei.

Avand in vedere ca functia Live Location Tracking a WhatsApp este deocamdata doar in proces de testare, ramane de vazut cand va fi lansata oficial.

whatsapp-live-location-tracking

whatsapp-live-location-tracking-1

4 COMENTARII