Iata de ce Apple a blocat verificarea iCloud Activation Lock

Saptamana trecuta compania Apple a blocat website-ul care permitea verificarea iCloud Activation Lock pe iPhone, iPad sau iPod Touch-urile noastre. Compania Apple nu a oferit vreo explicatie cu privire la aceasta masura, insa se pare ca totul ar avea legatura cu o tehnica prin care terminale blocate in iCloud erau deblocate ilegal de catre diverse persoane.

In clipul video de mai jos puteti vedea intreaga procedura in aplicare, ea permitand folosirea iDevice-urilor blocate in detrimentul altora care nu au probleme de acest gen. Totul incepe cu folosirea website-ului pentru verificarea iCloud Activation Lock pentru a descoperi numere serial care nu apartin unor terminale care au activat acest sistem al Apple.

Verificarea se face plecand de la un numar serial al unui terminal blocat si inlocuind unele cifre din acesta se descopera numere serial care nu sunt blocate. In acel moment, acel numar serial neblocat este folosit pe terminalul blocat, dispozitivul cu pricina devenind oficial deblocat si liber pentru utilizare de catre persoana care il detine.

Din pacate aceasta metoda blocheaza terminale obisnuite ale altor utilizatori care nu au probleme, acestora fiindu-le afisata din senin o alerta pentru a-si debloca terminalele. Un Apple ID necunoscut este afisat pe terminalele ale caror numere serial sunt furate, iar de aici incolo doar compania Apple le poate debloca intr-un service, sau Apple Store.

Desi cei de la Apple nu au confirmat faptul ca acesta este motivul pentru care respectivul website a fost inchis, exista sanse mari ca aici sa fie baza problemei. Din pacate, din cauza unor care faceau bani pe spatele oamenilor cinstiti, acum nimeni nu mai poate verifica starea iCloud Activation Lock, asa ca daca cunoasteti persoane de genul acesta, ar trebui sa el multumiti in numele tuturor pentru actiunile lor.