Prima Pagina Apple Iata de ce Apple a blocat verificarea iCloud Activation Lock

Iata de ce Apple a blocat verificarea iCloud Activation Lock

Saptamana trecuta compania Apple a blocat website-ul care permitea verificarea iCloud Activation Lock pe iPhone, iPad sau iPod Touch-urile noastre. Compania Apple nu a oferit vreo explicatie cu privire la aceasta masura, insa se pare ca totul ar avea legatura cu o tehnica prin care terminale blocate in iCloud erau deblocate ilegal de catre diverse persoane.

In clipul video de mai jos puteti vedea intreaga procedura in aplicare, ea permitand folosirea iDevice-urilor blocate in detrimentul altora care nu au probleme de acest gen. Totul incepe cu folosirea website-ului pentru verificarea iCloud Activation Lock pentru a descoperi numere serial care nu apartin unor terminale care au activat acest sistem al Apple.

Verificarea se face plecand de la un numar serial al unui terminal blocat si inlocuind unele cifre din acesta se descopera numere serial care nu sunt blocate. In acel moment, acel numar serial neblocat este folosit pe terminalul blocat, dispozitivul cu pricina devenind oficial deblocat si liber pentru utilizare de catre persoana care il detine.

Din pacate aceasta metoda blocheaza terminale obisnuite ale altor utilizatori care nu au probleme, acestora fiindu-le afisata din senin o alerta pentru a-si debloca terminalele. Un Apple ID necunoscut este afisat pe terminalele ale caror numere serial sunt furate, iar de aici incolo doar compania Apple le poate debloca intr-un service, sau Apple Store.

Desi cei de la Apple nu au confirmat faptul ca acesta este motivul pentru care respectivul website a fost inchis, exista sanse mari ca aici sa fie baza problemei. Din pacate, din cauza unor care faceau bani pe spatele oamenilor cinstiti, acum nimeni nu mai poate verifica starea iCloud Activation Lock, asa ca daca cunoasteti persoane de genul acesta, ar trebui sa el multumiti in numele tuturor pentru actiunile lor.

 • bogdan

  Acuma înțeleg dece s-a blocat din senin

 • krakezu cty

  Oricum, și acuma un an, am primit moca un iPhone 6 Plus! Ce avea cont de iCloud. Nu am putut sa rezolv problema, era încă pe abonament, mai trebuia sa mai aștept un an. L-am dat la piese, am primit 200 de euro.Nu mai și ce sa faci cu un iPhone/iPad activat!
  Mersi Zaone!

 • terrymada

  Krakezu de unde iei frate asa buna? Ca vrem si noi!!!

 • rob3rt0114

  Zaone in video este prezentat scoaterea icloud-uli prin sistemul hardware iti zic asta pentru ca am scos prin metoda asta si nu are legatura cu respectivul site pentru ca restorul se face prin itunes.

 • Florin

  Pai cum nu are legatura cu site-ul cand acolo verifici daca noul serial introdus este liber. Ca doar n-o sa risti sa bagi altul blocat.
  Acum ca site-ul nu mai e, cade gasirea unui SN neblocat.

 • krakezu cty

  Terrymada!
  Am făcut update la 5 iPhone-uri, și unu o fost moca! Toate Or avut cod de deblocare, nici unu nu o fost activat in Cloud! Îți trb cu iCloud îți dau :))

 • arthur deme

  Asta ai inteles tu minunatule din filmul respectiv? Serialul respectiv este de fapt serialul NAND-ului folosit care pt. Informarea ta nu se poate modifica (este scrisa de producatorul nandului). Deci nu are cum sa puna baiatul rau seria ta sau alta gasita pe net prin mijloace neortodoxe. Acel domn pune in device un nand virgin care avand un serial nou pt Apple este o masina noua care nu a mai fost inregistrata. Dar e amuzant cum ai observat tu cu manutele tale ca au scos Apple o facilitate dupa care ca un baiat destept ce esti ai gasit explicatia cu care ai mai scris un articol de cacao.

 • adrian

  in china se gasesc nand-uri “3 la 10mii”. O alta metoda ar fi sa iei cipul de la un usb stick de orice marime (doar de la anumiti producatori se nimereste) pui softul pe el prin transfer usb, inainte sa il scoti din stick si apoi il lipesti in produsul tau apple. Ideea aici ar mai fi si ca trebuie sa jonglezi cu softul, nu e mare bataie de cap 😉

 • Florin

  Si de unde stie producatorul nand-ului ce serial Apple neblocat sa puna in cip?
  Aici sta esenta schimbarii cip-ului. Sa pui altul cu un serial neblocat. De unde il sti pe asta?

 • arthur deme

  Producatorii de nanduri pun serile consecutive.

 • arthur deme

  Orice nand nou …..nefolosit….este neblocat

 • Florin

  Fals. Orice nand cu serial nefolosit pe icloud este neblocat. Deci ceea ce susti tu este cam ilogic.

 • Florin Gabriel Haja

  Cipul de memorie din iPhone sigur are alt controller, deci nu te risca sa încerci, distrugi placa de baza

 • Jose Huervo

  Ai gasit 5 libere din cate sute?si asta datorita ca propietarul le-a eliminat din cont.