Studentilor li se interzice activarea Touch Bar a MacBook Pro in examene

Noul Touch Bar al MacBook Pro 2016 a uimit foarte multa lume in momentul lansarii pe pietele globale de catre compania Apple si este folosit de catre foarte multe persoane. Printre acestea se numara si studentii, iar unii dintre ei par sa fie tentati sa foloseasca Touch Bar si in timpul examenelor, asa ca o interdictie a fost impusa impotriva acestora.

Mai exact, toti cei care doresc sa sustina examenul de barou in Carolina de Nord trebuie sa aiba Touch Bar complet dezactivat pe MacBook Pro 2016 daca intentioneaza sa foloseasca laptop-ul in examen. Masura este una menita sa impiedice eventuale tentative de frauda, lucru pe care foarte multi incearca sa il faca printr-o gama foarte variata de metode.

Reprezentantii baroului ofera inclusiv detalii cu privire la modalitatile prin care Touch Bar poate fi complet dezactivat pe MacBook Pro 2016 de catre sustinatorii examenului. Separat de acest lucru se pare ca toate laptop-urile vor fi examinate de catre o companie angajata de catre organizatori pentru a se asigura ca Touch Bar este dezactivat, asa ca nimeni nu va “scapa” fara functia dezactivata.

“This is a notice for all applicants who will be using their laptop at the February 2017 North Carolina Bar Examination. If you are planning to use the newest version of the Mac Book Pro with Touch Bar, you will be required to disable the Touch Bar feature prior to entry into the Bar Examination Site.”

macbook-pro-touch-bar-examen

22 COMENTARII

 1. Examenul acesta se dă pe baza unui soft făcut de o companie specializată.
  Acest program este executat de pe un stick de memorie pe laptop-ul cu care te prezinți la examen și se pornește de către un examinator. Odată intrat în program, accesul la internet, dar și la ce ai în laptop, este restricționat, deoarece nu ai posibilitatea de a schimba între aplicații, iar dacă ieși din program, ai picat examenul, deci laptopul tău devine doar un aparat de testare.
  Problema e simplă. Touch Bar-ul este un ecran suplimentar pe care soft-ul de examinare nu-l poate stinge, căci nu are acces de administrator la sistem, iar în lumea asta există oameni capabili să scrie o aplicație care să afișeze pe Touch Bar orice, la orice combinație de taste. Din cauza asta, examinatorii cer oprirea Touch Bar-ului în prezența lor, căci odată oprit și pornit programul de examinare, nu mai poți intra în setări să pornești Touch Bar fără să pici examenul.

 2. Pe touchbar nu cred ca poti avea ceva de sine statator adica ceva diferit fata de aplicatia in care esti. Touchbar este legat strict de app. Doar daca ai jailbreak pt touchbar fiind procesat de arm

 3. E vorba de cazuri izolate. Nu toată lumea poate. Dar, teoretic, se poate afișa orice pe Touch Bar. De aici interdicția.

  Gândește-te că există indivizi care au instalat Flappy Bird pe o țigară electronică cu afișaj digital.

 4. Sunt mai evoluați și te lasă cu laptopul tău, cu care ești obișnuit. Dacă ai softul necesar, nu contează terminalul, poți fi mai flexibil.

 5. pai exact…trebuie sa fii intr-o aplicatie specifica ca sa activezi jocurile acelea. Nu poti fii in word sau final cut pro sau programul de examen si sa activezi

 6. Poți face o aplicație care lucrează în background, iar la o combinație de taste afișează o informație pe Touch Bar. Nu există limitări la inventivitatea oamenilor.

 7. nu cred…totusi nici ei nu cred ca au la baza ceva specific..este prea nou laptopul si touchbar cu arm…cred ca doar au luat aceasta decizie sa fie ei siguri ca nu au hackeri printre studenti :))

 8. Exact despre asta vorbeam. Despre faptul că, teoretic, este posibil să te folosești de al doilea display pentru a trișa. Drept urmare, nu ai voie cu el.

 9. Citind toată lista de comentarii, nu mă pot abține să nu il felicit pe icetkk pt pertinenta răspunsurilor.
  Inițial după ce am citit articolul, nu prea am înțeles mare lucru cum fct cu adevărat funcția aia.
  Mai rar așa user, bravo!

 10. @icetkk:disqus este doctor (cred), asa ca omul are ceva in cap. Privind discutia de mai jos, Doamne: ce contrast!