iOS 10.3 porneste mai repede pe iPhone

iOS 10.3 porneste mai rapid pe iPhone si iPad multumita APFS, performantele generale ale sistemului de operare urmand a fi deasemenea imbunatatite.

Una dintre schimbarile desconsiderate ale iOS 10.3 este implementarea noului sistem APFS care administreaza diferit fisierele existente in spatiile de stocare ale iPhone, iPad, iPod Touch si Mac. Acest sistem a fost dezvoltat de catre compania Apple si are menirea de a aduce mai multa securitate pentru terminalele noastre, dar si performante mai bune.

In ceea ce priveste performantele exista o metoda simpla de a verifica promisiunea, iar in clipul video de mai jos puteti vedea cat de repede pornesc diverse terminale iPhone in iOS 10.3. In cazul iPhone 5S vorbim despre o reducere a timpului de pornire cu 6 secunde fata de iOS 10.2.1, in cazul iPhone 5 diferenta fiind de nu mai putin de 8 secunde.

In cazul iPhone 6 Diferenta intre timpii de pornire scade la 6 secunde, in timp ce in cazul iPhone 6S aceasta se reduce la 3 secunde. Daca pentru terminalele mai noi diferenta intre timpii de pornire nu este colosala, in cazul terminalelor vechi vorbim despre un spor de performante care este binevenit, avand in vedere performantele lor generale.

Desigur ca daca terminalele pornesc mai repede in iOS 10.3, ele ar putea avea si performante mai bune in folosirea obisnuita, dar asta in viitor. Primele teste de performanta facute pentru iOS 10.3 in comparatie cu iOS 10.2.1 in ceea ce priveste utilizarea obisnuita nu dezvaluie un spor de performante, insa compania Apple sigur va lucra la acest aspect.