Apple vinde mai multe smartphone-uri premium decat Samsung

Apple domina piata smartphone-urilor premium, iar acest lucru este evidentiat de rezultatele unei analize facute pentru vanzarile acestui tip de produse in decembrie. Conform celor de la Counterpoint, o companie specializata pe monitorizarea pietelor globale de smartphone-uri, Apple a vandut cu mult mai multe smartphone-uri premium decat compania Samsung.

Conform acestor date, 70.1% dintre smartphone-urile vandute de catre compania Apple in decembrie 2016 au fost premium, in timp ce doar 17.2% dintre cele vandute de catre Samsung au intrat in acesta categorie. Vorbim despre o diferenta colosala dintre cele doua companii, ea aratand din nou de ce Apple incaseaza peste 90% din profitul industriei smartphone.

Fara a oferi cifre privind vanzarile fiecarei companii, cei de la Counterpoint spun totusi ca, in viziunea lor, un smartphone premium are pretul de minim 400 de dolari. In aceasta idee, Apple ar fi generat cu mult mai multi bani decat Samsung din vanzarea de smartphone-uri premium, asa cum se intampla in cam fiecare an.

In T4 2016 se estimeaza ca Apple ar fi vandut 77 de milioane de terminale iPhone, in timp ce Samsung ar putea avea vanzari cu 10 milioane de unitati mai mari, aceasta fiind situatia in T4 2016. Majoritatea acestor vanzari, pentru ambii producatori, sunt cel mai probabil inregistrate in decembrie, iar Apple isi domnia fara drept de apel competitoarea.

“Apple and Samsung’s share shifts in the premium segment (US$400+ wholesale) have been always been almost a zero-sum game, but the gap has widened to more than 50 percentage point difference. Part of the reason being the absence of Galaxy Note 7 and rising competition from rivals’ flagships such as Huawei Mate 8, Google Pixel and Moto Z in some markets.”

Probabil multi dintre voi stiai deja ca vasta majoritate a smartphone-urilor vandute de catre Samsung sunt ieftine, iar de aici se explica si de ce producatorul nu are profit colosal.

apple-smartphone-premium-samsung