Prima Pagina Apple Apple: sute de angajati afectati de interdictia de a intra in SUA

Apple: sute de angajati afectati de interdictia de a intra in SUA

Ordinul prezidential al lui Donald Trump pentru interzicerea accesului in SUA a cetatenilor din 7 tari majoritar musulmane ar fi afectat sute de angajati ai companiei Apple. Vorbim despre angajati care probabil se aflau in afara SUA si nu pot reveni in tara pentru a lucra in cadrul companiei, desi au acte legale pentru a fi prezenti pe teritoriul american.

Tim Cook critica ordinul prezidential pe care Donald Trump l-a semnat si spera ca ar putea convinge Casa Alba sa il anuleze, insa in caz contrar este hotarata sa apeleze la instante. Tim Cook afirma ca se afla in contact constant cu diversi oameni din cadrul Casei Albe si incearca sa ii convinga sa il determine pe Donald Trump sa renunte la ordin.

In ce masura va reusi Tim Cook sa il convinga pe Trump sa revina la ganduri mai bune este greu de spus, mai ales ca exista presiune de la multe companii americane. Pana acum presedintele nu pare dispus sa renunte la ordine, ba mai mult, a concediat procurorul general al SUA pentru ca s-a opus respectarii ordinului, deci intentiile sale sunt clare.

In ceea ce priveste eventualele procese, va fi interesant de vazut ce va reusi sa faca Apple si cum va afecta asta relatia pe care Tim Cook o va avea cu liderii SUA.

[Cook said] that he continues to contact “very, very senior people in the White House” and impress on them why repealing the executive order is important not only for Apple but for the country.“More than any country in the world, this country is strong because of our immigrant background and our capacity and ability as people to welcome people from all kinds of backgrounds. That’s what makes us special,” said Mr. Cook. “We ought to pause and really think deeply through that.”

donald-trump-imigrare

 • iulian75

  Momentan mare lucru nu va reuși, va lucra cu ei de la distanță pana la “noi ordine” sau….își va cauta alți oameni

 • Viorel Predatorul

  Adevărul este că e tare aiurea să fii victima unor decizii de pe azi pe mâine. Oamenii aia au viețile lor, obligațiile lor față de SUA, nu poți să le tai macaroana așa peste noapte.
  Asta arată că președintele SUA este mai puternic decât președintele Apple, cu toată dezamăgirea pe care o poate avea Srb (care credea că raportul de putere este invers).

 • ANTO

  @rundown! apocalipsa ar fi fost daca era aleasa mizerabila de Hillary! Asa ca ciocu mic

 • rundown

  @ANTO de ce?

 • Liviu

  🙂 vorbim de altw tari cand la noi e ghiveci,varza era acum vreo cativa ani

 • V.P

  La noi un mustacios a dat peste cap o tara intreaga .

 • IsmailVely

  ANTO are dreptate Hillary este slaba si usor de influientat de oameni puternici din SUA ! Am prieteni in SUA care confirma ca DT este foarte patriot si neinfluientabil! Pretul alimentelor si a combustibil a scazut drastic de cand e la conducere DT in plus vrea sa retraga toate trupele din irak,afganistan,siria etc. Trupe care sunt finantate din bani publici pentru a securiza marile compani petroliere detinute particular de oameni de afacere (Evrei)

 • IsmailVely

  Mai bine ne concentram pe problemele noastre interne !!!

 • Darius

  Si mai zic Americani de hitler …. își merita soarta !