Apple: sute de angajati afectati de interdictia de a intra in SUA

Ordinul prezidential al lui Donald Trump pentru interzicerea accesului in SUA a cetatenilor din 7 tari majoritar musulmane ar fi afectat sute de angajati ai companiei Apple. Vorbim despre angajati care probabil se aflau in afara SUA si nu pot reveni in tara pentru a lucra in cadrul companiei, desi au acte legale pentru a fi prezenti pe teritoriul american.

Tim Cook critica ordinul prezidential pe care Donald Trump l-a semnat si spera ca ar putea convinge Casa Alba sa il anuleze, insa in caz contrar este hotarata sa apeleze la instante. Tim Cook afirma ca se afla in contact constant cu diversi oameni din cadrul Casei Albe si incearca sa ii convinga sa il determine pe Donald Trump sa renunte la ordin.

In ce masura va reusi Tim Cook sa il convinga pe Trump sa revina la ganduri mai bune este greu de spus, mai ales ca exista presiune de la multe companii americane. Pana acum presedintele nu pare dispus sa renunte la ordine, ba mai mult, a concediat procurorul general al SUA pentru ca s-a opus respectarii ordinului, deci intentiile sale sunt clare.

In ceea ce priveste eventualele procese, va fi interesant de vazut ce va reusi sa faca Apple si cum va afecta asta relatia pe care Tim Cook o va avea cu liderii SUA.

[Cook said] that he continues to contact “very, very senior people in the White House” and impress on them why repealing the executive order is important not only for Apple but for the country.“More than any country in the world, this country is strong because of our immigrant background and our capacity and ability as people to welcome people from all kinds of backgrounds. That’s what makes us special,” said Mr. Cook. “We ought to pause and really think deeply through that.”

donald-trump-imigrare