Iata pretul mediu de vanzare al produselor Apple

In urma unui trimestru fiscal foarte bun pentru compania Apple din multe puncte de vedere, iata ca vedem si cum a evoluat pretul mediu de vanzare al produselor Apple in ultimii ani. Vorbim despre o perioada care acopera 11 ani de produse vandute de catre compania Apple, deci avem o imagine cat se poate de clara cu privire la ceea ce a incasat Apple din produsele sale.

Incepem cu Mac-urile, al caror pret mediu de vanzare a inceput sa scada simtitor din 2008, ajungand la valori chiar mai mici de 1250 de dolari in ultimii ani. In T4 2016 el se apropie de aproximativ 1400 de dolari, iar asta multumita noilor MacBook Pro cu Touch Bar, acestea fiind foarte scumpe, deci au contribuit serios la aceasta crestere.

Pentru iPhone vorbim despre cel mai mare pret mediu de vanzare din istoria sa, el ajungand la 695 de dolari in momentul de fata, iar asta multumita iPhone 7 Plus. In cursul anului 2016 evolutia pretului mediu de vanzare a fost negativa dupa lansarea iPhone SE, care este mult mai ieftin decat modelele cu ecrane de 4.7 inch, dar Apple pare sa-si fi revenit.

In cazul tabletelor iPad, pretul mediu de vanzare a scazut serios de la aproximativ 700 de dolari in 2010 la aproximativ 450 de dolari in 2016. Vanzarile de tablete iPad au scazut foarte mult in ultimii ani, asa ca Apple a fost nevoita sa reduca serios pretul tabletelor mai vechi, iar asta a generat vanzari mai mari pentru ele si o scadere a pretului mediu de vanzare.

In cazul Apple Watch vorbim despre un pret mediu de vanzare care pare sa fie constant in jurul valorii de aproximativ 400 de dolari inca din 2015. Apple vinde multe modele ale Apple Watch, insa cele Sport sunt, probaibl, extrem de cautate in baza pretului de vanzare mic pe care il au, iar de aici vine si acest pret mediu de vanzare mic.

In final, unele produse au avut o evolutie buna in ultimii ani, in timp ce altele au avut o evolutie dezastruoasa, iar altele incep sa revina la valori mai bune pentru Apple.

pret-mediu-vanzare-produse-apple